Volledig scherm
Quincy Promes lijkt op weg van Moskou naar Sevilla. © AP

Transfer Promes naar Sevilla levert GA Eagles flinke som geld op

Go Ahead Eagles  mag zich verheugen zich op een flink geldbedrag. Het had wat voeten in de aarde, maar oud-speler Quincy Promes rondde donderdagavond laat zijn miljoenentransfer naar Sevilla dan toch af.

De Spaanse topclub neemt de 26-jarige Oranje-international voor zo’n 20 miljoen euro over van Spartak Moskou, waar Promes vier seizoenen speelde en vorig jaar nog tot beste speler van Rusland werd verkozen. Eerder op donderdag leek de transfer nog af te ketsen, maar Promes reisde donderdag alsnog af naar Spanje. Daar zat hij donderdagavond al op de tribune in de thuiswedstrijd van Sevilla in de play-offs van de Europa League tegen het Tsjechische Sigma Olomouc (3-0). 
Er ligt voor de Nederlander bij de topclub uit de Primera Division een lucratief vierjarig contract klaar, dat hem volgens Spaanse en Russische media tot de best betaalde speler van Sevilla zou maken. 

Half procent

Met de transfer van Promes naar Sevilla heeft GA Eagles recht op een solidariteitsbijdrage, omdat de aanvaller in het seizoen 2012/2013 actief was in De Adelaarshorst. De zogenaamde UEFA training-compensation - voor spelers tussen 13 en 23 jaar - bedraagt 5 procent over tien seizoenen. Omdat Promes één seizoen speelde bij Go Ahead, heeft de club dus recht op een 0,5 procent. Dat zou dus betekenen dat de Deventenaren bij een transfersom van 20 miljoen ongeveer 100.000 euro mogen bijschrijven.