Volledig scherm
Arbiter vMartin van den Kerkhof © BSR Agency

Van den Kerkhof roept als arbiter warme gevoelens op bij GA Eagles

Scheidsrechter Marin van den Kerkhof heeft zondagmiddag de leiding tijdens de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles.

De 36-jarige arbiter wordt in stadion De Vliert bijgestaan door zijn assistenten Overtoom en Van Dongen. Van den Kerkhof floot GA Eagles vorig seizoen ook al in Den Bosch. Destijds was het de halve finale van de play-offs en won de Deventer ploeg met 0-1 na de late treffer van Jeroen Veldmate. Dit seizoen was de scheidsrechter uit Breukelen al leidsman toen GA Eagles in de KNVB-beker won bij Almere City (1-3). 

Voor GA Eagles en FC Den Bosch is het de tweede wedstrijd na het korte winterreces. De Deventer ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Almere City FC, terwijl FC Den Bosch onderuit ging bij NEC (1-0). Trainer Jack de Gier en zijn elftal staan vijfde met 35 punten. FC Den Bosch staat elfde met zeven punten minder dan de Deventenaren, die een overwinning nodig hebben om de aansluiting met de topformaties in de eerste divisie te behouden. Eerder dit seizoen eindigde het competitietreffen tussen beide clubs in Deventer in een 0-0 gelijkspel.

Het duel in Den Bosch begint zondag om 14.30 uur.

KNVB-beker

Arbiter Christiaan Bax hanteert volgende week de fluit in Spakenburg. Daar speelt GA Eagles donderdag 23 januari de achtste finale van de KNVB-beker tegen IJsselmeervogels, de nummer drie van de tweede divisie. De aftrap van het duel om een plek bij de laatste acht in het bekertoernooi is om 18.30 uur op sportpark De Westmaat.

Bax floot GA Eagles dit seizoen al twee keer eerder: uit bij NEC (3-3) en thuis tegen FC Dordrecht (3-1 winst).