Volledig scherm
Richard van der Venne © RKC Waalwijk

Van der Venne voor 2,5 jaar naar RKC Waalwijk

Richard van der Venne heeft zondag in Den Bosch zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Go Ahead Eagles. De aanvallende middenvelder is maandagmiddag voor de komende 2,5 jaar in dienst getreden bij RKC Waalwijk.

Van der Venne werd maandag medisch gekeurd in het Mandemakers Stadion, waarna de laatste formaliteiten werden afgerond. De 27-jarige voetballer en de beide clubs waren eind vorige week al tot een overeenkomst gekomen. Hij tekent een contract tot de zomer van 2022.

Als een verrassing komt het vertrek van Van der Venne bij GA Eagles niet. De overstap hangt al ruim anderhalve week in de lucht en de ambities van de Ossenaar zijn kraakhelder. ,,Het is geen geheim dat ik graag een keer in de eredivisie wil spelen’’, zei Van der Venne zondag nog.
RKC biedt hem dat hogere en zo gewenste podium en GA Eagles wenste de aanjager van de Deventer frontlinie niet in de weg te staan. Zijn contract liep komende zomer immers toch af, al had GA Eagles nog wel een optie bedongen. De carrièrestap wordt ‘Venne’ ook wel gegund bij GA Eagles waar hij de afgelopen anderhalf jaar een prima indruk maakte. Met zijn passie en vuur paste hij perfect bij de voetbalcultuur in Deventer en trok hij de club - mede - uit het moeras na het rampseizoen 2017/2018. ,,Een mooie kans die ik niet kan laten schieten. Hoe moeilijk het ook is om bij Go Ahead te vertrekken‘’, aldus Van der Venne. 

Laatbloeier

Van der Venne groeide op bij Berghem Sports en DESO en is een laatbloeier en debuteerde pas in 2015 namens FC Oss in het betaalde voetbal. RKC is pas de derde profclub waar hij onder contract staat. Van der Venne speelde 63 officiële wedstrijden voor GA Eagles en scoorde daarin twintig keer.

Volledig scherm
Richard van der Venne © BSR Agency