Donny van Iperen
Volledig scherm
Donny van Iperen © Dennis Arentsen

Van Iperen tot winterstop aan de kant met knieblessure

Donny van Iperen komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Go Ahead Eagles. De 24-jarige verdediger van de Deventer club heeft woensdag een knieblessure opgelopen en moet zeker twee maanden herstellen.

Van Iperen liep de zware kwetsuur op tijdens de woensdagtraining na ongelukkige botsing met teamgenoot Boyd Lucassen. De verdediger van GA Eagles verdraaide daarbij zijn knie, waarbij de knieschijf uit de kom schoot. Met een van pijn vertrokken gezicht werd Van Iperen van het trainingsveld gedragen en verdween met een golfkar naar de kleedkamer.

Mri-scan

De ernst van de blessure werd later op de middag duidelijk in het ziekenhuis waar Van Iperen een mri-scan onderging. Hoewel er geen bandletsel is en de meniscus intact is gebleven, moet de verdediger de komende maanden toekijken. Van Iperen is al de tweede speler van GA Eagles dit seizoen die met een knieblessure aan de kant staat. In augustus viel Wout Droste al uit in de wedstrijd tegen Cambuur. Droste is inmiddels geopereerd en begonnen aan zijn hersteltraject.

Ongelukkig seizoen

Voor Van Iperen was het tot dusver toch al een ongelukkig seizoen. Na een rode kaart tegen Cambuur viel de zomeraanwinst begin september na drie basisoptredens buiten de hoofdmacht van trainer Jack de Gier. Twee weken geleden viel Van Iperen in het beloftenduel tegen De Graafschap uit met een flinke hoofdwond. Met de hechtingen amper uit het voorhoofd meldde hij zich woensdag opnieuw in het ziekenhuis.