Volledig scherm
Paco van Moorsel baalt na zijn gemiste strafschop voor Go Ahead Eagles tegen FC Den Bosch. © BSR Agency

Van Moorsel zit stuk na misser, maar ziet nog kansen in Den Bosch

reactieEen Bosschenaar had FC Den Bosch gistermiddag pijn kunnen doen, maar Paco van Moorsel miste dé uitgelezen kans om Go Ahead Eagles vanaf de penaltystip aan de zege te helpen in het heenduel van de halve finale in de play-offs (2-2).

,,Die strafschop moet zitten en die rebound al helemaal. Hier baal ik enorm van”, sprak de Brabo-Eagle, bij wie de ontzetting van zijn gezicht te lezen viel.

In de catacomben van de Adelaarshorst zinderde het nog van opwinding, na het spektakelstuk dat zich zojuist had afgespeeld in Deventer. Ook Van Moorsel had genoten van het spel van zijn ploeg. ,,Het was veel beter dan we in de laatste periode van de competitie hebben laten zien. FC Den Bosch speelde in de eerste helft in een 5-3-2-formatie en switchte daarin na de rust. In beide gevallen hadden we het juiste antwoord. We creëerden kans op kans, maar de oplegde mogelijkheden laten we liggen waarvan ik de grootste.”

Sta-in-de-weg

De linksbuiten van Go Ahead blikte hoofdschuddend terug op zijn misser, een kwartier voor tijd. Jeroen Veldmate was net gewisseld, waardoor Van Moorsel mocht aanleggen vanaf elf meter. Speelde het nog een rol in zijn hoofd dat doelman Wouter van der Steen zich wederom manifesteerde tot heuse sta-in-de-weg, net als in beide competitiewedstrijden? ,,Nee, daar heb ik geen moment aan gedacht. Ik had er vertrouwen in dat ik ’m zou maken, maar hij koos de goede hoek. De kans uit de rebound was zowaar nog groter, maar die raakte ik op mijn scheen.”

Toch behoorde Van Moorsel tot de doelpuntenmakers, althans zo beweerde hijzelf. Bij de 1-1, die op naam kwam van Julian Lelieveld, toucheerde hij naar eigen zeggen de bal. ,,Ik schampte ’m licht met de binnenkant. Dus eigenlijk heb ik toch nog gescoord, ja.” Bovendien maakte hij zijn fout in de slotminuut nog min of meer goed door Stefan Velkov van scoren af te houden. ,,Daar haal ik de bal van de doellijn, ja.”

Zijn lichaamstaal sprak boekdelen, het kon de teleurstelling niet wegnemen. ,,Toch kunnen we vertrouwen putten uit deze wedstrijd, we hebben wederom aangetoond dat we niet minder zijn dan FC Den Bosch. Nu alleen nog winnen.”