Volledig scherm
Jeroen Veldmate traint voor zichzelf. © W Vzoeren

Veldmate mist duel met MVV door blessure aan achillespezen

Jeroen Veldmate is er komende vrijdag niet bij als Go Ahead Eagles de competitie in de Keukenkampioen Divisie opent met een thuiswedstrijd tegen MVV.

De aanvoerder van GA Eagles kampt deze voorbereiding al langere tijd met pijn aan beide achillespezen. Hoewel er eerder deze week bij onderzoek in het ziekenhuis geen ernstige schade is ontdekt, wil Veldmate geen risico’s nemen en eerst de pijnklachten verminderen. Het duel met MVV komt daarom te vroeg voor de captain, die woensdag op de training dan ook ontbrak. Dat laatste gold ook voor de Zweed Adrian Edqvist. De flankspeler kreeg vorige week een klap tegen zijn hoofd in de oefenwedstrijd en ging met duizeligheidsverschijnselen naar de kant.

Van Iperen

Tijdens de grote partijvorm op woensdag maakte de van Telstar overgekomen Donny van Iperen zijn entree als linker centrale verdediger naast Gino Bosz. Ook Sam Beukema, die zaterdag een prima indruk maakte tegen Konyaspor, is als vervanger van Veldmate een optie voor trainer Jack de Gier. Julius Bliek krijgt als linksback voorlopig de voorkeur boven Nicolas Abdat. Wout Droste deed de hele woensdagtraining mee en lijkt op tijd hersteld van zijn kniekwetsuur om vrijdag tegen MVV als rechtsback in actie te komen.