Volledig scherm
GA Eagles-speler Rick Ketting (l) met Terwolde-speler Jelmer Bellert (r) © Erik Pasman

Verdediger Ketting mag op zoek naar nieuwe club

Rick Ketting mag Go Ahead Eagles verlaten. Dat heeft de 22-jarige centrale verdediger van de Deventer clubleiding te horen gekregen.

Ketting komt niet voor in de plannen van de nieuwe trainer John Stegeman. De oefenmeester uit Epe heeft de defenseur – die vorig jaar overkwam van Sparta - in een gesprek dan ook laten weten dat hij komend seizoen niet hoeft te rekenen op veel speeltijd. 

Ketting heeft nog een doorlopend contract bij GA Eagles tot de zomer van 2019. De voormalig jeugdinternational van Oranje meldde zich daarom afgelopen week ook gewoon op de training in Terwolde, waar hij zaterdagavond na rust een gedreven indruk maakte in de oefenwedstrijd tegen de plaatselijke amateurs. Ketting heeft de drang zich alsnog te bewijzen, al houdt hij de komende weken ogen wel open voor een nieuwe club.

Overgoor

Ook de middenvelders Sjoerd Overgoor (die eveneens een prima indruk maakte tegen Terwolde) en Shadrach Eghan – die sinds zaterdag op proef is bij FC Eindhoven - kregen eerder al te horen dat ze weg mogen bij GA Eagles. Dat gold ook voor Brem Soumaoro, die vorige week al zijn contract in Deventer liet ontbinden.