Jong AZ-speler Levi Opdam (r) houdt GA Eagles-aanvaller Pieter Langedijk (l) van de bal, eerder dit seizoen in de Adelaarshorst. De rest van dit seizoen zijn ze ploeggenoten in Deventer.
Volledig scherm
Jong AZ-speler Levi Opdam (r) houdt GA Eagles-aanvaller Pieter Langedijk (l) van de bal, eerder dit seizoen in de Adelaarshorst. De rest van dit seizoen zijn ze ploeggenoten in Deventer. © pro shots

Verdediger Levi Opdam van AZ naar GA Eagles

Op de dag dat de transfermarkt de poorten weer heeft geopend, is Go Ahead Eagles erin geslaagd de tweede versterking van de winterstop vast te leggen. Levi Opdam komt per direct over van eredivisionist AZ en maakt het komende half jaar deel uit van de eerste selectie van de Deventer club.

Opdam is de door Go Ahead zo gewenste rechterverdediger. De 21-jarige Alkmaarder – die ook op de linkerflank uit de voeten kan - groeide op bij de eredivisieclub in zijn woonplaats. Bijna twee jaar geleden debuteerde Opdam in de hoofdmacht van AZ, die in februari 2016 in de KNVB-beker met 1-0 te sterk was voor HHC Hardenberg. Vier dagen later debuteerde hij tegen Vitesse ook in de eredivisie. 

Opdam was dit seizoen vooral te bewonderen in de Jupiler League bij Jong AZ, waarmee hij eind oktober de Adelaarshorst aan deed. Destijds speelde Opdam – ondanks de 2-1 nederlaag - een aardig duel tegen GA Eagles. Opdam heeft bij AZ nog een contract tot de zomer van 2019 en keert na dit seizoen terug naar Alkmaar.

,,Ik speel inmiddels heel wat jaren voor AZ”, aldus de rechtervleugelverdediger op de website van de club. ,,Ik denk dat het nu voor mijn ontwikkeling goed is ergens anders ervaring op te doen. Tijdens de gesprekken met de clubleiding van GA Eagles kreeg ik meteen een goed gevoel. De club wil omhoog en meestrijden om de play-offplekken. Uitdagingen, daar houd ik van. GA Eagles past als club heel goed bij mijn speelstijl: ik ben een felle back met drang naar voren. Ik hoop en denk dat het publiek in Deventer dat graag ziet.” 

Aanvaller 

De verdediging van GA Eagles krijgt met de komst van de Noord-Hollander steeds meer vorm. Vorige week strikte de Deventer club al linkervleugelverdediger Mauro Savestano van Jong Ajax.
Op korte termijn moet nog een centrale verdediger worden toegevoegd aan de selectie van trainer Jan van Staa, die waarschijnlijk woensdag op huurbasis ook nog een Britse aanvaller van een club uit de Premier League mag begroeten.