Volledig scherm
De pijn van zijn tegen FC Den Bosch opgelopen hoofdwond voelt Thomas Verheydt even niet meer, na de 1-0 zege en het bereiken van de play-offs-finale. © Erik Pasman

Verheydt mist als enige de beslissende goal: ‘Kan mij het schelen!’

Terwijl zijn medespelers en alle 475 meegereisde supporters van Go Ahead Eagles uit hun plaat gingen, na de allesbeslissende treffer van Jeroen Veldmate, stond Thomas Verheydt moederziel alleen aan de zijkant. Met zijn bebloede hoofd in een tulband gewikkeld.

Met grote ogen en nog altijd wat bloedresten op zijn voorhoofd, blikte de invaller terug op het even euforische als curieuze moment. ,,Ik ben de enige in het stadion die de goal niet heeft gezien”, zei hij. Gevolgd door een gulle lach. ,,Kan mij het schelen, het gaat om de winst. We zijn door!” De 1-0 zege bij FC Den Bosch was na het 2-2 gelijkspel in Deventer exact voldoende voor een finaleplek in de play-offs.

Elleboog

Verheydt was vlak voor de winnende treffer, een minuut voor tijd, naar de kant verwezen door arbiter Van den Kerkhof. Vanwege een hoofdwond. ,,M’n voorhoofd lag helemaal open, nadat ik er vol een elleboog op had gekregen. Geen idee meer van wie. Ik wilde snel weer het veld in, maar moest vervolgens opnieuw naar de kant omdat het bleef bloeden. En ik stond net met mijn rug naar het veld toen die bal erin vloog.”

Daarna maakte Verheydt alsnog de sprint van zijn leven om het feestje mee te vieren. Zo te zien zat het wel goed met zijn lies. Daar had hij de afgelopen dagen wat last van gehad, reden voor trainer John Stegeman om hem buiten de basisformatie te houden. ,,Dat begreep ik wel”, zei Verheydt.

Bomvol

Een halfuur voor tijd kreeg hij echter alsnog zijn kans, als invaller. ,,Alles was toen nog mogelijk. Natuurlijk hoop je dan het verschil te maken, maar ik teken ook voor de wijze waarop het nu gebeurd is, haha.” En nu, een klein feestje? ,,We hebben maar twee dagen om ons weer op te laden. Rust lijkt me beter.” Alhoewel: ,,Ik begreep dat het supporterspleintje in Deventer al bomvol staat, dus we gaan het zien.”

  1. Wisselvallig GA Eagles geeft De Gier huiswerk en vertrouwen
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Wisselval­lig GA Eagles geeft De Gier behalve huiswerk ook vertrouwen

    Een pas na rust excellerende Ossenaar, een blunderende keeper, de sterk debuterende spits en een trainer die adequaat ingrijpt en de wedstrijd naar zijn hand zet. Na een merkwaardige voetbalavond in Brabant komt Go Ahead Eagles zaterdag als winnaar bovendrijven. De 1-2 in een uitduel op kunstgras is een opsteker, zeker, en een geweldige boost voor het zelfvertrouwen van GA Eagles dat zich in de brede subtop van de eerste divisie heeft gemeld. Maar ook een team wat nog steeds omgeven wordt door vraagtekens van onzekerheid.