Dennis Arentsen en Johan Inan
Volledig scherm
Dennis Arentsen en Johan Inan © De Stentor

‘Voetbalidee ontbreekt bij PEC, cruciale weken voor GA Eagles’

clubwatchersElke week bespreken clubwatchers Dennis Arentsen en Johan Inan het wel en wee bij Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. Ze blikken terug op de gespeelde duels, bespreken de actualiteit en kijken vooruit.

In de zesde aflevering de veertiende seizoensnederlaag van PEC Zwolle, dat na drie strafschoppen van AZ het hoofd boog in Alkmaar (2-0). ,,En dat was verdiend. De vraag is legitiem nu of de positie van trainer John Stegeman houdbaar is bij PEC Zwolle’’, stelt Inan.

Voor de winterstop waren er, mede door de vele blessures, redenen te over waarom het moeizaam liep bij PEC. Daar is met de terugkeer van aanvoerder Bram van Polen, Mike van Duinen en Vito van Crooij geen sprake meer van. Maar erger is dat het voetballend ondermaats is wat PEC Zwolle laat zien, meent Inan. ,,In fases kan PEC de bal nog geen tien tellen in de ploeg houden. Dat is de verantwoordelijkheid van de trainer.’’

Go Ahead Eagles glimlacht weer na de 2-1 zege op NEC en ziet een mogelijke IJsselderby aan de einder alweer gloren in de play-offs. ,,Want dat lijkt ook na NEC het hoogst haalbare dit seizoen’’, meent Arentsen. ,,De eerste helft tegen NEC was niet om aan te zien.’’ Het opvallende doelpunt van Ahannach – waar heel NEC dacht aan buitenspel liet arbiter Mulder liet terecht doorspelen – was de opmaat naar belangrijke weken voor GA Eagles. Met achtereenvolgens Volendam, De Graafschap en Cambuur verschijnt de volledige top drie tegenover Go Ahead.