Vince Gino Dekker (22) treedt in de voetsporen van zijn vader door zijn loopbaan te vervolgen bij Spakenburg. De voormalig jeugdinternational uit Ermelo speelde eerder dit jaar nog voor Go Ahead Eagles.
Volledig scherm
Vince Gino Dekker (22) treedt in de voetsporen van zijn vader door zijn loopbaan te vervolgen bij Spakenburg. De voormalig jeugdinternational uit Ermelo speelde eerder dit jaar nog voor Go Ahead Eagles. © BSR Agency

Voormalig GAE-aanvaller Vince Gino Dekker vervolgt loopbaan bij amateurclub Spakenburg

TRANSFERErmeloër Vince Gino Dekker, die eerder dit jaar voor Go Ahead Eagles speelde, komt de rest van het seizoen uit voor tweededivisionist Spakenburg.

De 22-jarige Dekker stond jaren geleden nog te boek als groot talent. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Ajax en vertegenwoordigde verschillende jeugdelftallen van Oranje. Via AZ streek hij begin begin 2019 neer in Deventer. Dekker kwam in een half 12 keer uit voor Go Ahead Eagles. Daarin wist hij niet te scoren. Een een vaste basisplaats en nieuw contract wist Dekker in de Adelaarshorst ook niet af te dwingen. Deze zomer zat hij vervolgens zonder club.

Met Spakenburg is Dekker, begonnen bij DVS '33, een contract tot het eind van het seizoen overeengekomen. De vleugelspits kan vanwege zijn transfervrije status ook meteen in actie komen voor de tweededivisionist, waarvoor vader Bennie ruim 20 jaar geleden ook actief was.