Volledig scherm
PREMIUM
Mael Corboz (l) en Elmo Lieftink (r) zijn belangrijk bij het vernieuwde GA Eagles. © Erik Pasman

Wankele defensie GA Eagles zorgt voor onrust in rest van ploeg

OP RAPPORTDe terugkeer naar de zaterdag, primetime op nationale televisie, zal Go Ahead Eagles nog wel een tijdje heugen. Op een vreemde voetbalavond tegen Excelsior, boordevol fouten, slordigheden en bergen kansen, wreef de ploeg van trainer Jack de Gier zich in de handen met de late gelijkmaker (2-2) na een zwakke tweede helft. Toch knaagde in het Deventer kamp het gevoel dat er meer mogelijk was geweest. Natuurlijk is er meer dan genoeg ruimte voor verbetering, maar ook de aanknopingspunten zijn legio voor de strijdlustige formatie van De Gier.

Want de beschuldigende vinger ging al rap weer richting de verdediging, waar Jenthe Mertens een ongelukkig debuut beleefde. De Belg liep zichzelf in al zijn ijver voorbij en was mede schuldig aan beide tegentreffers. Dat laatste gold ook voor Gino Bosz, de eeuwige kop van Jut in Deventer. Toch speelde de sierlijke defenseur voor rust prima onder de ogen van zijn vader Peter, maar elke canard van Bosz – hoe klein ook – wordt uitvergroot. Zijn wissel een kwartier voor tijd was desalniettemin terecht. Bosz en Mertens waren dissonanten naast de linkerverdedigingsflank, waar de Duitser Nicolas Abdat zich keurig staande hield en rechtspoot Sam Beukema gewoon goed speelde. De afgelopen zomer afgeschreven Deventenaar heeft zich via de voorbereiding in het elftal geknokt en verdient respect.

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.