Volledig scherm
- © Pro Shots

Waslijst aan blessures Go Ahead Eagles

DEVENTER - Het goede nieuws voor Go Ahead Eagles is dat trainer Hans de Koning nog wel elf spelers kan opstellen. Hij heeft te maken met een waslijst aan blessures. Toch houdt hij vertrouwen voor de IJsselderby. „We hebben een volwaardig team.”

Eén zekerheid heeft De Koning sowieso: Jarchinio Antonia is vanwege een schorsing niet van de partij. Huurling Sinan Bytyqi bevindt zich in Manchester om te revalideren van zijn enkelblessure.

De trainer gaat ervan uit dat ook de geblesseerden Leon de Kogel (achillespees), Tom Daemen (bovenbeen) en Chris David (op de weg terug van zware knieblessure) ontbreken. Twijfelgevallen zijn Sander Duits (bovenbeen), Sébastien Locigno (enkel) en Lars Lambooij (knie en enkel).

Ondanks alle fysieke malheur is De Koning niet van plan om twee bussen voor het eigen strafschopgebied te parkeren in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (aftrap 12.30 uur). „VVV heeft helemaal niets gedaan tegen PEC”, verklaart hij. „Daar ben ik teveel liefhebber voor. Ik wil graag het initiatief nemen. Als wij drie stappen harder lopen dan normaal, hoeven we niet bang te zijn.”