Volledig scherm
Archiefbeeld: Givan Werkhoven (L) in duel met FC Emmen speler Glenn Bijl (R) © Pro Shots

Werkhoven claimt zijn moment

Na doelpunten van Langedijk en zijn collega-spits Hendriks vond Givan Werkhoven het wel tijd voor zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

“Na de 0-3 dacht ik dat het toch wel eens tijd voor mij zou zijn.” Givan Werkhoven draaide er niet omheen na de triomfmars van Go Ahead Eagles tegen FC Oss. De 20-jarige spits van de Deventenaren maakte vlak na de rust zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal en gooide de wedstrijd daarmee in het slot, waarna de bezoekers uiteindelijk nog uit konden lopen naar 1-6.

“Vorige week tegen Almere City zat ik er al een paar keer dichtbij. Toen we vandaag na de rust gelijk de 0-3 maakten had ik echt het gevoel dat mijn moment zou komen. Die kwam wel heel snel.” Een understatement. Nog geen drie minuten na de 0-3 van Sam Hendriks en de ingeving van Werkhoven om zelf het net te vinden was het al raak. “Een geweldig moment en een hele mooie beloning voor mijzelf dit seizoen.”

Stroeve start

Een groot contrast met de eerste helft. Het eerste half uur waren de balcontacten van de voormalig jeugdspeler van Schalkhaar en Koninklijke UD op enkele vingers te tellen. “Dat eerste doelpunt van Hendriks hadden we nodig leek het. Voor dat doelpunt was het eenrichtingsverkeer naar ons eigen doel en hadden we ook zomaar met meerdere doelpunten achter kunnen staan. Pas na die 0-1 begon het te lopen. Blijkbaar hadden we zo’n voorsprong nodig na onze stroeve start van het seizoen. Na de rust begon het voor het eerst dit seizoen echt te lopen. Dat voetbal moeten we komende week ook weer laten zien.”

Niet afstaan

Een wedstrijd tegen De Graafschap waar Werkhoven zijn plek voorin niet zonder slag of stoot weer afstaat aan de van een blessure terugkerende Leon de Kogel. “Het begint bij het team te lopen, maar dit seizoen ook bij mijzelf. Deze plek wil ik niet meer afstaan.”