Volledig scherm
Givan Werkhoven © FOTO HISSINK

Werkhoven opnieuw disciplinair gestraft door GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft Givan Werkhoven afgelopen week disciplinair geschorst. De Deventer aanvaller mag na komende maandag weer aanhaken bij de selectie van trainer John Stegeman.

Het gaat om een sanctie vanuit de clubleiding. Wat er exact is voorgevallen rond de 21-jarige Werkhoven, blijft onduidelijk. ,,Het is aan Paul Bosvelt om dat uit te leggen’’, aldus Stegeman. De technisch manager van GA Eagles wenst echter al evenmin inhoudelijk op de kwestie  in te gaan.  Bosvelt gaat maandag in gesprek met Werkhoven. ,,Tot die tijd is de wedstrijd tegen FC Twente van zondag even belangrijker‘’, aldus Bosvelt.

Stegeman lijkt al langere tijd verre van gelukkig met de instelling van de jonge aanvaller. Werkhoven ontbrak de laatste weken al in de wedstrijdselectie. ,,Spelers moeten bij zichzelf te rade gaan als ze niet bij de selectie zitten’’, liet Stegeman twee weken geleden al eens optekenen toen meerdere Eagles-talenten ter sprake kwamen. ,,Ik eis het maximale van spelers en ze moeten bereid zijn het uiterste uit zichzelf te halen.’’

Vorig seizoen

Het is niet de eerste keer dat Werkhoven een disciplinaire sanctie krijgt. Afgelopen zomer werd Werkhoven ook al tijdelijk uit de selectie gezet door GA Eagles. Dat was kort na de start van de voorbereiding onder Stegeman in Terwolde. 

Ook vorig seizoen waren er twee incidenten rond de spits, die destijds na het kerstreces terugkeerde met een snee in zijn onderarm. Die had hij opgelopen doordat er glas in zijn arm was beland met een avondje stappen. Nog dezelfde maand werd Werkhoven disciplinair gestraft omdat hij zich niet aan de regels van orde gehouden van toenmalig trainer Jan van Staa.

Het contract van Werkhoven loopt nog door tot de zomer van 2020, met de optie voor nog een seizoen.