Eric Whittie.
Volledig scherm
Eric Whittie. © Ronald Hissink

Whittie blijft de komende drie jaar baas van de opleiding bij GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft de basis onder de club wederom verder verstevigd. Eric Whittie blijft ook de komende drie jaar als hoofd opleidingen verbonden aan de Deventer club.

Whittie stapte vorig jaar maart binnen bij GA Eagles als opvolger van Jan Kromkamp. De 65-jarige oefenmeester was de man met ervaring en leidinggevende capaciteiten die de jeugdopleiding van GA Eagles verder moest professionaliseren en vormgeven. ,,Mooi dat ik bij deze club verder kan blijven bouwen’’, stelt Whittie. ,,Ik heb het zó naar mijn zin in alles wat ik doe binnen Go Ahead Eagles. De komende jaren willen we stappen blijven maken met de Voetbalopleiding.’’

Met het langdurig aanstellen van Whittie als baas van de jeugdopleiding zorgt grootaandeelhouder Alex Kroes voor een steeds steviger fundament bij GA Eagles. Vorige week verlengden algemeen manager Paul Bosvelt en algemeen directeur Jan Willem van Dop al hun contracten in de Adelaarshorst tot 2022.

De samenwerking met het trio bevalt Whittie uitstekend. ,,We zijn op elkaar ingespeeld, kennen elkaar en hebben dezelfde gedachten. Iedereen staat honderd procent achter de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Ik heb het gevoel dat we met z’n allen aan iets moois bouwen. We weten precies wat we willen en hoe we dat moeten invullen.’’

Ervaring

Whittie loopt al 48 jaar rond in de voetbalwereld. De Deventenaar is ook nog steeds docent bij voetbalbond KNVB in Zeist, waar hij nog steeds trainers opleidt. Ook werkte hij als amateurtrainer in de wijde regio bij onder meer het Apeldoornse Victoria Boys, Davo in Deventer en het Zevenaarse DCS.