Volledig scherm
Wout Droste verlaat met een knieblessure het veld in Leeuwarden. © Erik Pasman

Wout Droste gaat vrijdag onder het mes in Hengelo

Wout Droste ondergaat komende vrijdag de operatie aan zijn gekwetste rechterknie. De verdediger van Go Ahead Eagles scheurde vorige maand tegen Cambuur de voorste kruisband en staat de rest van dit seizoen aan de kant.

Droste wordt vrijdag in Hengelo geopereerd door orthopedisch chirurg en kniespecialist Roy Hoogeslag. Hij is ook hoofd medische zaken bij FC Twente, waar hij al een kleine acht jaar werkzaam is.

Droste raakte half augustus geblesseerd in Leeuwarden, nadat hij in de slotfase van het treffen met Cambuur een duw in de rug kreeg waarbij zijn voet in het kunstgras bleef staan. Die dagen later werd zijn angst voor een zware knieblessure waardheid voor de rechtsback, die deze zomer zijn rentree maakte in de Adelaarshorst. De 30-jarige routinier kwam over van Heracles Almelo en was een van de cruciale pijlers onder de vernieuwbouw van de selectie bij GA Eagles.

De Belg Jenthe Mertens is vorige week door GA Eagles als vervanger aangetrokken.

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.