Erik Zandstra tijdens de training bij Longa‘30 met Tim Bader en Gerard Wolters
Volledig scherm
Erik Zandstra tijdens de training bij Longa‘30 met Tim Bader en Gerard Wolters © DE GELDERLANDER

Zandstra en Finke aan de slag bij jeugd GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft Erik Zandstra aangesteld als de nieuwe trainer van de jeugd Onder 19 jaar. Hij volgt trainer Jan Kromkamp op, die de Deventer club na vijf seizoenen verlaat. Yoël Finke gaat de keepers van onder 13 en 15 trainen.

Zandstra is 32 jaar en hoofdtrainer van Longa'30 waarmee hij vorig weekeinde promoveerde naar de hoofdklasse. De oefenmeester zal zijn functie als trainer van GA Eagles Onder-19 volgend seizoen combineren met het hoofdtrainerschap bij de club uit Lichtenvoorde.

Met de entree van Zandstra heeft GA Eagles de staf van de jeugdopleiding voor komend seizoen rond. Vorige maand kwam Eric Whittie als hoofd opleidingen en technische zaken al tot overeenstemming met Uğur Yildirim, Tristan Berghuis en Jip Ellenbroek. Het trio blijft komende drie seizoenen trainer van selecties die ze nu ook onder hun hoede hebben. Yildirim blijft coach van Onder 17, Berghuis hoopt met O15 nog dit seizoen te promoveren naar de eerste divisie en Ellenbroek traint de O13.

Tekst gaat verder onder foto

Yoel Finke
Volledig scherm
Yoel Finke © RONNY TE WECHEL

Finke

Yoël Finke gaat de keepers van Onder-13 en Onder-15 trainen. De 24-jarige roerganger van de Sallandse keeperschool is geen onbekende bij Go Ahead, waarvoor hij in het verleden als jeugdkeeper uitkwam. Nadien was hij ook nog een aantal jaren als doelman actief voor De Graafschap. Momenteel keept hij in het eerste elftal van Voorwaarts Twello.