Volledig scherm
Jaroslav Navratil kreeg tegen IJsselmeervogels een gele kaart en staat op scherp in de KNVB-beker. © ANP Sport

Zeven spelers GA Eagles op scherp in KNVB-beker na slag tegen IJsselmeervogels

Go Ahead Eagles moet op zijn tellen passen in de kwartfinale van de KNVB-beker tegen FC Utrecht. Liefst zeven spelers van de Deventer ploeg staan op scherp na de zwaarbevochten winst op IJsselmeervogels.

GA Eagles schaarde zich donderdagavond onder de laatste acht ploegen van het bekertoernooi na de zinderende strafschoppenreeks tegen de amateurs uit Spakenburg. Keeper Hobie Verhulst werd de grote held met drie gestopte pingels en de laatste, winnende trap van de wedstrijd.

Voor GA Eagles was het een fysieke slijtageslag op sportpark De Westmaat. De Deventer ploeg kreeg vier gele kaarten van de overigens prima leidende arbiter Bax. Jaroslav Navratil, Maarten Pouwels, Maël Corboz en Elso Brito staan daardoor op scherp tegen FC Utrecht.

In de vorige ronde tegen FC Twente gingen Jenthe Mertens, Jeroen Veldmate, Boyd Lucassen en de inmiddels naar RKC vertrokken Richard van der Venne al op de bon.

Een nieuwe gele kaart in de volgende ronde tegen FC Utrecht kost deze zeven spelers de (mogelijke) halve finale van de KNVB-beker.