Volledig scherm
PREMIUM
Go Ahead Eagles speelt al bijna dertig jaar de meeste van haar oefenduels tijdens de voorbereiding in Terwolde. De laatste jaren worden die duels vaker om veiligheidsredenen verboden. Op de foto Eagles-speler Shadrach Eghan (r) vorig jaar zomer in actie tegen Luigi Bruins van Excelsior Rotterdam. © Erik Pasman

Zomerse oefenpotjes bezorgen politie en burgemeesters hoofdpijn

PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en De Graafschap spelen komende zomer veel oefenwedstrijden op amateurvelden in de regio. Als voorbereiding op een nieuw voetbalseizoen. Vroeger was dat nooit een probleem, nu worden deze potjes om de haverklap verboden. ,,De angst van burgemeesters is soms op weinig gebaseerd.”

  1. Brandweer van Malta moest zwaargewonde oud-Eagle De Kogel uit wrak van auto bevrijden
    PREMIUM

    Brandweer van Malta moest zwaargewon­de oud-Eagle De Kogel uit wrak van auto bevrijden

    De fysieke en sportieve toekomst van Leon de Kogel lijkt in duigen gevallen. De oud-spits van Go Ahead Eagles overleefde vorige week weliswaar een ernstig auto-ongeluk op het vakantie-eiland Malta, de 26-jarige Houtenaar hield zwaar beenletsel over aan de crash. Het is nog maar zeer de vraag of De Kogel ooit nog normaal zal kunnen lopen bevestigen bronnen dichtbij de familie van de zwaargewonde aanvalsleider.