Volledig scherm
Feyenoord speler Renato Tapia (l) met GA Eagles speler Darren Maatsen (r). Foto: ProShots

Zwarthoed kijkt terug op rustig potje

DEVENTER - De ervaren doelman van Go Ahead Eagles had niet eens zoveel te doen gehad in de wedstrijd tegen de koploper. „Feyenoord creëerde weinig kansen”, sprak Theo Zwarthoed droogweg. „Bij ons stond het goed.”

Zwarthoed constateerde dat zijn trainer, Hans de Koning, het tactisch goed had aangepakt. „Wij lieten Feyenoord het spel maken en counterden zelf met drie vuurpijlen voorin. We hebben met zijn allen onze opdracht volbracht. Deze overwinning geeft ons een enorme boost.” Hij vindt niet dat Go Ahead zo negatief speelde als Roda JC tegenwoordig doet. „Ik heb een stukje van de wedstrijd tegen PEC Zwolle gezien, maar kon dat niet lang volhouden. Wij probeerden redelijk vooruit te voetballen.”

Stormram
Kenny Teijsse bleek al vaak van waarde voor Go Ahead Eagles als stormram in de voorhoede. Maar als stofzuiger in de defensie staat hij ook zijn mannetje, zo bleek zondag tegen Feyenoord (1-0). Teijsse verving na tien minuten in de tweede helft Sander Duits. De invaller roste, roeide en kopte werkelijk elke bal weg die in zijn buurt kwam. Zo smoorde hij telkens het Rotterdamse gevaar in de kiem.

,,Ik weet niet echt waar ik aan toe ben dit seizoen, word voor verschillende posities gebruikt. Maar als ik speel en van waarde kan zijn voor het team, ben ik blij", reageerde Teijsse. ,,Ik zag op sociale media al statistieken voorbij komen dat Feyenoord nu in fase 2 is aanbeland, waarin ze doorgaans veel punten verspelen. Dus ik had er vooraf al een goed gevoel over, haha."