Minister Carola Schouten verdedigde in de Tweede Kamer de afschaffing van het extraatje voor AOW'ers, met succes. Maar de Eerste Kamer is het daarmee niet eens.
Volledig scherm
Minister Carola Schouten verdedigde in de Tweede Kamer de afschaffing van het extraatje voor AOW'ers, met succes. Maar de Eerste Kamer is het daarmee niet eens. © ANP

AOW mogelijk toch ruim twee tientjes per maand hoger, Eerste Kamer houdt voet bij stuk

Gepensioneerden krijgen komend jaar mogelijk toch nog iets meer AOW dan gedacht. De Eerste Kamer eist dat een extraatje dat het kabinet wil afschaffen volgend jaar terugkomt. AOW’ers zouden er daardoor vanaf 1 juli 23 euro per maand bij krijgen.

8 reacties

 • Janny Vries

  2 maanden geleden
  Twee tientjes erbij = 20 euro. Terugpakken via IOAOW: van 28 terug naar 5 = 23 Dus 20 erbij 23 eraf is bij mij MIN 3!!!
 • Jacob Raaphorst

  2 maanden geleden
  Het is toch ni wel bekent, ze geven je een euro en met de andere hand pakken ze een euro tien terug. Dat is al jaren de gewoonte van de partijen die voor de bevolking preteren te zijn, dus gewoon dieven De grootste leugenaar aan de top van de regering beloofde al zoveel, alleen er is nog niks uitgekeerd of uitgekomen van die beloftens
 • Harold de Vreden

  2 maanden geleden
  Ben blij dat van Rooijen dit voor elkaar heeft gekregen , ik krijg bijna het idee dat deze man als enige zich nog terecht druk maakt voor de ouderen. Van de rest en vooral van dit zeer slechte kabinet hoeven de ouderen niets te verwachten, Oh ja toch wel, ellende!
 • K. Dijkman

  2 maanden geleden
  Veel te veel eer voor 50+. Want ze weigert al jaren te kijken naar de loonheffingskorting. Die houdt in dat je vanaf 1 januari van het jaar dat je 65 wordt tot de dag dat je AOW minder nettoloon over houdt. Wie je daar ook over aanspreekt: politiek, werkgevers, bonden , reageert. Ieder jaar weer moet een grote groep langer doorwerken voor minder geld.
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  Ad Vos..helemaal gelijk...nou ja, helemaal..tenzij het je..het is altijd hun eigen schuld..