De gemeente Rotterdam vordert van bijstandsgerechtigde Alex van der Made 40.000 euro terug omdat zijn ouders hem maandelijks 300 euro gaven om biologisch voedsel te kunnen blijven kopen.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Rotterdam vordert van bijstandsgerechtigde Alex van der Made 40.000 euro terug omdat zijn ouders hem maandelijks 300 euro gaven om biologisch voedsel te kunnen blijven kopen. © Jan Kok

Biologisch eten komt Alex (53) duur te staan. Hij moet 40.000 euro terugbetalen aan bijstand: ‘Ik wil geen gif eten’

Veel wind in de zeilen heeft Alex van der Made in het leven niet gehad. Hij kampt met een sociale angststoornis, belandde meermaals in de crisisopvang en kan door de mentale problemen geen fulltime baan aan. De terugvordering van 40.000 euro aan bijstandsgeld door de gemeente Rotterdam dreigt hem nu, zoals de 53-jarige het omschrijft, ‘het ravijn in te trappen'. 

11 reacties

 • Julius Bruins

  2 maanden geleden
  Ach, die 40.000 mogen zijn ouders vast wel ophoesten, of wordt hij daarvoor dan ook weer kaalgeplukt door de SD?
 • Joop v d Toolen

  2 maanden geleden
  Het heet sociale dienst maar het is meer een volksgerecht.
 • roeland saman

  2 maanden geleden
  Nou de biologische rapen zijn gaar.
 • R Vromen

  2 maanden geleden
  Eerst zelf half jaartje leven op bijstandsniveau. Dan mag je roepen wat je wilt. De willekeur blijft me verbazen, als iemand voedselbank hulp krijgt is er bij de sociale dienst geen enkel probleem. Helpt familie dan ben je een dief!!
 • JM SCHINKEL

  2 maanden geleden
  Als je iemand wilt helpen , druk hem of haar dan contant iets in de hand . En praat er niet over . Dan komt de gemeente , niemand er achter . Je gaat dat toch ook niet uit kletsen ? Er zijn er veel die kind of ouder zo helpen . Ook niks mis mee . En dat is helemaal niet asociaal.