Jeroen de Feijter van ‘t Boertje in Terneuzen met de Spaanse bloemkolen van 4,45 euro: ,,Ik verkoop ze met verlies.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen de Feijter van ‘t Boertje in Terneuzen met de Spaanse bloemkolen van 4,45 euro: ,,Ik verkoop ze met verlies.” © Kelly Thans

Bloemkool kost bij supers nog geen drie euro, bij de groenteboer ruim vier euro, zo zit dat

Eén bloemkool voor 4,45 euro. ,,Ik krijg er heel veel vragen over in de winkel", zegt groenteboer Jeroen de Feijter van 't Boertje in Terneuzen. En wat hij verdient aan die peperdure bloemkool? Niets. ,,Ik verkoop ze met verlies, maar ik moet wel, om tegen de super op te kunnen.”

7 reacties

 • Hendrik Pool

  4 maanden geleden
  Hij moet vragen wat hij nodig heeft. Lekkere salades erbij, zorgen dat je je onderscheid. Mensen die een lekkere bloemkool willen waar niet iedereen aangezeten heeft, betaald dat graag als je het vertrouwen hebt opgebouwd. Geloof in “jezelf”! Maak lekkere maaltijden kant en klaar, kom op!
 • Hendrik Willemsen

  4 maanden geleden
  @Henk Renzebrink. Als iedereen zo zou denken, houdt het met Nederland snel op. Als iedereen dat zo zou denken, over waar je werkt, of hebt gewerkt....dan betekent dat dat je geen baan meer zou hebben. Prijs is belangrijk, maar het is wel slim om het geld zoveel mogelijk in Nederland te houden.
 • Henk Renzebrink

  4 maanden geleden
  Het boeit mij niet veel waar de bloemkool vandaan komt, zolang hij maar goed smaakt en de prijs gunstig is.
 • wim koelewijn

  4 maanden geleden
  Bij dit item moet ik denken aan pakweg 50 jaar geleden..holland amerika lijn..cruiseboten van en naar de canarische eilanden..laden en lossen..tomaten,komkommers vanuit "holland" richting die eilanden..idem vanaf diezelfde boot&eilanden dezelfde handel uitladen..
 • Hendrik Willemsen

  4 maanden geleden
  @H. Schinkelshoek. Je verhaal klopt niet helemaal. De arbeid in Spanje is op veel plekken veel goedkoper. De seizoenen zijn gunstiger (lees: langer). Je kan er denk ik 2 teelten vanaf halen. Bloemkolen in Nederland komen nu veelal uit de kas, duur verwarmt en smaken vaak scherp. Ook is de druk op de grond in Nederland veel hoger....1 ha in Nederland kost veel meer dan in Spanje. Maar gezien de prijzen heb ik dit jaar maar gekozen voor heel veel teelt uit eigen tuin.