Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

De nichtjes weigeren de erfenis omdat ze geen gedonder willen

waarvan akteWaargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk, opgetekend door journalist Johan Nebbeling. Deze week krijgt de notaris te maken met ingewikkelde familierelaties bij het afhandelen van een erfenis.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Zonnepanelen van Gerrit (57) zorgden voor een record, maar nog meer investeren vindt hij ‘best spannend’
  PREMIUM
  Mijn energierekening
  2

  Zonnepane­len van Gerrit (57) zorgden voor een record, maar nog meer investeren vindt hij ‘best spannend’

  De energiecrisis is enigszins tot bedaren gekomen. Toch zijn de energieprijzen nog historisch hoog. Wat hebben we van deze crisis geleerd, wat doen we sindsdien anders? Gerrit Aalderink is bovengemiddeld geïnteresseerd in duurzame innovaties, maar kijkt de komende tijd nog even de kat uit de boom. ,,De ontwikkelingen gaan zo hard, systemen zijn al snel weer achterhaald.”
  Borculo