Gas en licht is afgelopen maanden peperduur geworden. Alleen huishoudens die hun tarieven hebben vastgezet kunnen voorlopig opgelucht ademhalen, als hun leverancier tenminste niet failliet gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Gas en licht is afgelopen maanden peperduur geworden. Alleen huishoudens die hun tarieven hebben vastgezet kunnen voorlopig opgelucht ademhalen, als hun leverancier tenminste niet failliet gaat. © ANP

Energieprijzen geëxplodeerd: ‘Verlaag btw op gas en licht naar 9 procent’

De overheid ziet de btw-opbrengsten dankzij de torenhoge energietarieven verveelvoudigen. Terwijl veel gezinnen dit jaar honderden euro’s of meer kwijt zijn aan gas en licht, strijkt de schatkist miljarden extra op, becijfert onlinevergelijker Gaslicht.com. ,,De compensatie is voor een groot deel een sigaar uit eigen doos.”

4 reacties

 • Chinta M.L. Koster

  1 jaar geleden
  Het is dus wachten op Kaag die zichzelf de post van Minister van Financien had bedacht.Ze zal met haar nieuwe besturen flink wat duiten het volk tegemoet moeten komen anders is het na 2 maand verkiezingen..
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Alle coronasteun, gratis testen, enz., enz. moeten ergens van betaald worden. De schatkist is natuurlijk geen bodemloze put. Dus dik belasting blijven heffen op de dingen die een makkelijke melkkoe zijn zoals nutsvoorzieningen, brandstof en voedsel. Wat de overheid met 2 - 4 handen via ons binnenharkt krijg je met 1 kinderhandje terug. Mensen die een minimum- of laag inkomen hebben betalen de hoogste prijs.
 • Ed Noorman

  1 jaar geleden
  Dan moet je net bij die wrekken in Den Haag komen!! Net als de vermogens rendementheffing die nergens op slaat!! En de benzineprijzen die de pan uit vliegen. Nederland is het een na duurste land van de hele wereld hiermee!! Het 'kwartje van Kok' is ook nooit teruggegeven!!
 • WG Jansen

  1 jaar geleden
  Hetzelfde geldt voor alle andere brandstoffen en 1e levensbehoefte als levensmiddelen waar onze Roverheid belasting over belasting heft.