Cindy Kroon, commercieel directeur Vattenfall.
Volledig scherm
PREMIUM
Cindy Kroon, commercieel directeur Vattenfall. © Pim Ras

Energietarief Vattenfall duikt onder prijsplafond: ‘Mensen hielden hoge prijzen niet lang meer vol’

Energiemaatschappij Vattenfall duikt vanaf 1 april met het elektriciteitstarief voor zo’n 700.000 klanten ónder het prijsplafond. Ook kondigt het bedrijf weer vaste contracten aan. Volgens Vattenfall-directeur Cindy Kroon wordt de energiemarkt echter nooit meer zoals vroeger.

9 reacties

 • Frieda Kiezebrink

  1 maand geleden
  @Hendrik ik heb een variabel contract betaal de “dagprijs” tenminste dat dacht ik tot januari toen moest ik opeens de duur ingekochte prijs van december betalen. Nu bij ANWB energie een dynamisch variabel tarief daar betaal ik dus de dagprijs . Is die €10 euro betaal ik dat is die €0,10 betaal ik dat zo hoort een variabel contract te zijn. Maar Vattenfall liet mij in oktober al de prijs van november betalen en in januari de prijs van december. Hoe dan ? Hoe ze het meest verdienen.
 • Egbert Goossen

  2 maanden geleden
  Inderdaad. Eerst de mensen teveel laten betalen en nu ze weglopen de prijs verlagen. Ga naar BudgetEnergie, daar betaal je een redelijke prijs en loop je geen risico zoals bij die vreemde energiecowboys!
 • G.J. Wentzel

  2 maanden geleden
  Dit stinkt
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @Frieda Kiezebrink. Niet dat ik fan ben van Vattenfall, maar er wordt gekeken naar de inkoopprijzen op het moment dat je een contract afsluit. Die was vorige jaar veel hoger dan die nu is. Hetzelfde principe geldt ook voor eten in de supermarkt. Sommige dingen zijn nu ook goedkoper of duurder dan eerder, afhankelijk van het aanbod. Neem niet weg dat ik nooit voor Vattenfall zou kiezen, zijn vaak een van de duurdere.
 • T Westerink

  2 maanden geleden
  Energietarief Vattenfall duikt onder prijsplafond: ‘Mensen hielden hoge prijzen niet lang meer vol’ dus kijken hoever ze de consument leeg kunnen zuigen met torenhoge prijzen. En daarbij door het prijsplafond ook het geld bij de overheid weg halen om met bonussen te verdelen onder de directie. Schandalig dit soort praktijken. Dit moet zwaar beboed worden.