Fout ontdekt in je belastingaangifte: dit is wat je dan moet doen
Met videoHet is weer tijd voor de belastingaangifte: voor 1 mei moet deze binnen zijn bij de Belastingdienst. Vanmiddag geven experts in een uitzending op deze site antwoord op al jullie vragen over de aangifte inkomstenbelasting. In dit artikel trappen we alvast af: wat als er een fout in staat?
Belastingdeskundige en financieel planner Nihal Vogels beantwoordt vandaag vanaf 17.00 uur in een speciale uitzending al jullie vragen over de belastingaangifte. Wat moet je bijvoorbeeld doen als de gegevens niet kloppen en je een fout ontdekt in je aangifte?
Als je het aangifteprogramma opent, staan de bij de Belastingdienst bekende gegevens al ingevuld. Denk daarbij aan je WOZ-waarde, je inkomen of banksaldi. ,,Als daar iets niet klopt, kun je die gelijk corrigeren bij het doen van de aangifte’’, vertelt Vogels. Let op: dit kan alleen online, via de app is het niet mogelijk om de gegevens te wijzigen, aldus de Belastingdienst.
Als je de aangifte al eerder hebt ingestuurd en je ontdekt achteraf een fout, kun je op een later moment nog correcties doorgeven. ,,Dat kan tot vijf jaar terug’’, aldus Vogels. Ook hier geldt: dit moet online. Via de app kan het niet. De laatst ingestuurde aangifte wordt in behandeling genomen.
Boete als je te laat bent
Zorg er wel voor dat de eerste aangifte op tijd binnen is. ,,Voor 1 mei dient de ingevulde aangifte bij de Belastingdienst binnen te zijn.’’ Als je te laat aangifte doet, krijg je een aanmaning. Als de aangifte dan niet binnen 10 dagen binnen is, betaal je een zogenaamde verzuimboete. En die is best flink: 385 euro. En kan zelfs oplopen tot meer dan 5000 euro als je vaker ‘verzuimt’.
Wel kun je vóór 1 mei nog uitstel aanvragen via de site van de Belastingdienst: dan moet de aangifte voor 1 september binnen zijn. Vogels: ,,Zoek een rustig moment voor het doen van de aangifte, leg je telefoon weg, zet Netflix uit en ga vooral niet stressen. Zoals ik al zei: je kunt achteraf altijd corrigeren.’’
De uitzending met tips en tricks voor de belastingaangifte wordt gepresenteerd door Peter Boender en is donderdag 30 maart vanaf 17.00 uur te volgen op deze site.
Wil je op de hoogte blijven van handige tips om met je geld om te gaan en geïnspireerd raken hoe anderen hun financiën regelen? Volg ons dan op Facebook en Twitter!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
met video4
Vakantiegeld deze week op je rekening: dit moet je weten
-
PREMIUM
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.” -
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen. -
PREMIUMGeld & Geluk
Melina bleef na relatie met een ton schuld achter: ‘Na vier jaar was ik schuldenvrij’
Melina en Marc leven spaarzaam en verhuren een appartement voor 1000 euro per maand. ‘Jammer dat een investering in stenen een negatieve lading heeft’, vertelt Melina in de Mezza-rubriek Geld en Geluk. -
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
Ze voelen geen seksuele aantrekkingskracht, doen niet (vaak) aan seks, maar hebben (soms) wel lustgevoelens. Aseksuelen stuiten op veel onbegrip, maar voelen zich wel bevrijd. ,,Alles kan en mag.” Wanneer ben je aseksueel?
-
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
-
-
-
belastingaangifte
De aftrekposten slim verdelen: zo zet je je fiscaal partnerschap goed in
Het is weer zover: sinds 1 maart kun je de aangifte inkomstenbelasting doen over het jaar 2022. Wij helpen je op weg bij je belastingaangifte. Vandaag: hoe werkt fiscaal partnerschap? -
belastingaangifte
Veel vermogen? Dan moet je goed opletten: ‘Dit jaar is voor box 3 een bijzonder jaar’
Het is weer zover: sinds 1 maart kun je de aangifte inkomstenbelasting doen over het jaar 2022. Wij helpen je op weg bij je belastingaangifte. Vandaag: hoe zit het met je vermogen?