Lng-tankers, die vloeibaar gas vervoeren, verleggen soms hun koers omdat ze in een ander land een betere prijs voor hun gas kunnen krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lng-tankers, die vloeibaar gas vervoeren, verleggen soms hun koers omdat ze in een ander land een betere prijs voor hun gas kunnen krijgen. © VCG via Getty Images

Gekkenhuis op gasmarkt: ‘Rekening voor huishouden kan wel met 900 euro stijgen’

energiecrisisDe hoge gasprijs treft Nederland hard. De inflatie loopt volgend jaar naar verwachting flink op en de economische groei loopt terug.

3 reacties

 • Julius Bruins

  3 maanden geleden
  En dat alleen maar omdat een stelletje bouwvallen in Groningen op instorten staan. Gewoon onze eigen gasvelden weer opengooien en wat aardbevingbestendige woninkjes bouwen.
 • frank vrij

  4 maanden geleden
  jaartje niet met vakantie,,, niet zo moeilijk doen...
 • Erik van Vliet

  4 maanden geleden
  Niet normaal trui aan dekentje op de bank
 1. Ikea verhoogt prijzen vanwege hoge kosten grondstoffen en transport

  Ikea verhoogt prijzen vanwege hoge kosten grondstof­fen en transport

  Ikea heeft de prijzen van een deel van de producten verhoogd. Dat bevestigt het Zweedse bedrijf na eerdere berichtgeving van de Britse krant The Guardian. De prijsverhoging is volgens Ikea nodig om de hogere prijzen die het zelf moet betalen voor grondstoffen en transport door te berekenen aan de klant. Wereldwijd gaat het om een gemiddelde prijsstijging van 9 procent. Met welk percentage de prijzen in Nederland zullen stijgen, wil Ikea niet zeggen.