Gerard Kock (23) woont in Amsterdam, maar verhuist binnenkort naar een woning in Haarlem, die bijna tien keer zo groot is.
Volledig scherm
Gerard Kock (23) woont in Amsterdam, maar verhuist binnenkort naar een woning in Haarlem, die bijna tien keer zo groot is. © Moment Editorial/Getty Images

Gerard (23) betaalt in Amsterdam 728 euro voor 6 m2 en woont straks bijna tien keer zo groot

Hoe duur is jouw huisDe huizenprijzen stijgen de laatste jaren aan een stuk door. Studenten vinden moeilijk een kamer en starters vallen met de inkomensgrens voor sociale huurwoningen vaak buiten de boot. Maar wat betalen Nederlanders nu zoal voor hun woningen? Wij zochten het uit, en laten opvallende huurders aan het woord.

1 reactie

  • Timo Cleton

    1 jaar geleden
    Als ze nou eens beginnen om investeringsmaatschappijen en huisjesmelkers te verbieden op de woningmarkt dan komen er een heleboel huizen vrij en is het afgelopen met de idiote huurprijzen in de vrije sector. Alle huurhuizen naar huurorganisaties die zich aan opgestelde regels moeten houden. Maximaal 1 koopwoning per persoon. Er zal toch iets gedaan moeten worden aan de woningmarkt anders kunnen ze elke dag wel een verhaal als deze plaatsen.