Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Grote zorgverzekeraars maken flink hogere premies bekend, collectief verzekerden dubbel de klos

Bij de vier grote zorgverzekeraars Zilveren Kruis, CZ, Menzis en VGZ gaat de zorgpremie van de basisverzekering fors omhoog in 2023, tot wel tien euro per maand. Collectief verzekerden zijn dubbel de klos, zo constateert zorgvergelijker Independer. De collectiviteitskorting van 5 procent vervalt volgend jaar.

7 reacties

 • Henk Roelofs

  3 maanden geleden
  Aan mw ten Boer:maak u geen zorgen, de verzekeraar is verplicht U aan te nemen, ongeacht uw medische verleden.
 • HAM Boelens

  3 maanden geleden
  @ Brouwer, eens. Dan hoeft de vrijwilliger ook niet meer een autorit te maken met een patiënt naar het ZH of Fisio enzovoort. Dan zijn de kosten weer voor het ziekenfonds. Beter!!
 • Marjolein ten Boer

  3 maanden geleden
  En overstappen? Met al mijn zorgkosten neemt een andere zorgverzekeraar me niet eens aan, dus ik zit vast bij Menzis waar ik me scheel betaal en amper iets vergoed krijg
 • J Verboom

  3 maanden geleden
  Zit al jaren bij Salland, doorberekend en we gaan voor 2 personen € 6,— per maand omhoog. Al jaren uitermate tevreden kan overal terecht en er wordt niet gezeurd door de zorgverzekeraar als voor langere tijd bij een behandelaar loopt. En laten we wel weten we willen allemaal de beste zorg en dat kost geld. Vroeger had je het ziekenfonds en toen werd dit automatisch verrekend met je loon dus je stond ook niet stil bij de kosten.
 • Willem Heerema

  3 maanden geleden
  Met 'dank' aan de achtereenvolgende rechtse kabinetten en hun beleid tot privatisering van vitale behoeften zoals energie, openbaar vervoer en gezondheidszorg hebben de commerciële verzekeraars de macht overgenomen. Het resultaat voelen we ook met deze premie-verhoging weer.
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?