Guy Hendricks bij zijn Afleverset Stadsverwarming in de berging van zijn woning in Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Guy Hendricks bij zijn Afleverset Stadsverwarming in de berging van zijn woning in Utrecht. © Erik van 't Woud

Guy verhuist naar superzuinige woning, maar krijgt een hogere energierekening: ‘Absurd’

Veel mensen zijn geschrokken van de hoge energierekening die op de deurmat valt. Voor Guy Hendricks was de schok nog groter, omdat hij van een oude naar een nieuwe, energiezuinige woning verhuisde en tóch fors meer gaat betalen voor stadsverwarming.

7 reacties

 • J. Leusink

  4 maanden geleden
  ENERGIE ? mijn indruk is uit kontakt met stadsverwwarmers etc dat zij gewoon dachten dat ze heel goedkoop zouden gaan stoken. Maarde Groene Kmerr heeft ze ovolleig voorgelicht Ook elektriciteit is 4 x zo duur geworden(vergelijkbaar met gas) voor eindgebruikers: heb voorbeelden gezien van kennissenvoor eindgebruikers die niet op de hoogte waren van de gunstige tarieven medio 2020(olieprijs op $ 25 ) ijn te laat.
 • Roel Akkerman

  4 maanden geleden
  Stadsverwarming is eenvoudig onder te brengen in coöperatie
 • J de Geus

  4 maanden geleden
  wie denkt dat stadsverwarming goedkoop is heeft het totaal mis . We moeten van het gas af en als 1 alternatief is er dan stadsverwarming ofwel warmte net . Een ander alternatief is een bestaande woning isoleren en dan alles elektrisch gaan doen maar ook dat is niet goedkoper als verwarmen en koken op gas . We willen allemaal duurzaam gaan doen en dan denkt iedereen dat het goedkoper gaat worden dat is een totale fabel In de jaren 80 moesten we ook al isoleren en dubbelglas want dat scheelde geld
 • gerrit van den Brink

  4 maanden geleden
  Als ik het principe van de stadsverwarming nu een beetje door begin te krijgen gebruiken ze bijna nergens restwarmte maar heeft de leverancier gewoon een grote gasgestookte centrale op afstand van je huis staan. Dan verlies je natuurlijk een hoop warmte door het transport van het warme water naar de huizen. Een goede CV heeft al een hoog rendement, dus er zal weinig voordeel te halen zijn.
 • J wolters

  4 maanden geleden
  Zullen frans timmermans en jesse klaver ook stadsverwarming hebben?