Verwarm jij je huis deze winter zoals je het altijd doet of kies je vanwege de stijgende prijzen voor een alternatieve optie?
Volledig scherm
PREMIUM
Verwarm jij je huis deze winter zoals je het altijd doet of kies je vanwege de stijgende prijzen voor een alternatieve optie? © ANP (bewerking: de Stentor)

Huis verwarmen in de winter: deze opties zijn er (en dit zijn de voor- en nadelen)

OproepJe huis verwarmen tijdens de koude wintermaanden: zet je gewoon de verwarming aan zoals altijd? Of wordt het tóch zoeken naar een alternatief vanwege de hoge gasprijzen? Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij en kijken wat de voor- en nadelen zijn.

24 reacties

 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Eigenlijk is en blijft de situatie waarin we nu zitten belachelijk! Het is namelijk niet zo dat er momenteel schaarste is aan b.v. aardgas in de wereld. Sterker nog, onze kleinkinderen zullen niet eens gaan meemaken dat het schaars wordt, zoveel is er nog van. De energiecrisis is dus kunstmatig en door politici gecreëerd. Door onze bemoeienis met een oorlog, maar ook door klimaatbeleid. Maar ja, volgens onze regering wil iedereen graag offers brengen en welvaart inleveren. Toch?
 • Stefan Ramon

  2 maanden geleden
  @ E. Kleine: superfijn voor je. Maar het blijft kul. Het is al meermaals bewezen dat het niet werkt. De energie van een waxinelichtje word niet vermeerderd door een stukje terracotta. blijft 30 watt, alleen ervaar je het anders omdat je heel plaatselijk er wat van voelt. daarnaast: brandgevaar, verbruik van zuurstof, roet en andere zooi in de lucht. als dit echt zou werken zou toch half nederland het al doen? voor een beetje warmt heb je tussen 200 en 300 kaarsjes tegelijk nodig. succes!
 • henk dijk

  2 maanden geleden
  marjan bos .helemaal gelijk wat je zegt .
 • I.A.D. van Elderen

  2 maanden geleden
  Wist je dat 70% van de Nederlandse stroom word opgewekt uit steenkool, aardolie en aardgas? En dat groene stroom leveranciers meer rekenen voor groene stroom dan grijze stroom, terwijl deze niet is gekoppeld aan gas en olie prijzen? Dat groene stroom naast wind, zonne en kernenergie ook word gehaald uit biomassa? Dat hout ook biomassa is?
 • E. Klene

  2 maanden geleden
  @Stefan Ramon: het werkt hier anders prima in de woonkamer.