ANP / ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / ANP

Inflatie veroorzaakt nog veel meer schade dan alleen een verlies aan koopkracht

hoogleraarAls het over inflatie gaat, gaat het bijna altijd over verlies aan koopkracht. Maar inflatie veroorzaakt nog veel meer schade, zo waarschuwt hoogleraar economie Wim Boonstra.

 1. Valt je vakantie in duigen door ziekte? Zo kies je de juiste annuleringsverzekering
  PREMIUM
  Tips

  Valt je vakantie in duigen door ziekte? Zo kies je de juiste annule­rings­ver­ze­ke­ring

  Het vakantiegeld is bijna binnen. De reis kan dus geboekt worden, laat de voorpret beginnen. Maar wacht even, hoe zit dat ook alweer met die annuleringsverzekering? Lees vooral ook de kleine lettertjes, benadrukt verzekeringsexpert Bas Knoppert van Independer. ,,Dat voorkomt dat je een verzekering hebt die niet uitkeert als je bijvoorbeeld twee gebroken benen hebt.’’ Vijf vragen over annuleringsverzekeringen.
 2. Negatieve stroomprijzen en dynamisch contract: goed idee om je zonnepanelen uit te zetten?
  PREMIUM

  Negatieve stroomprij­zen en dynamisch contract: goed idee om je zonnepane­len uit te zetten?

  Huishoudens met een dynamisch energiecontract krijgen zondag waarschijnlijk weer te maken met negatieve stroomprijzen. Dat betekent dat een wasje draaien geld oplevert. Maar stroom opwekken met zonnepanelen kost dan geld. Is het een goed idee om je zonnepanelen tijdelijk uit te zetten? We vragen het aan Thijs ten Brinck van Wattisduurzaam.nl en aan Rens Schoorl, directeur van dynamische energieleverancier Tibber.