Gerrie Jansen en Berta van Engeland vertellen over armoede in de jaren 50.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerrie Jansen en Berta van Engeland vertellen over armoede in de jaren 50. © Rob Voss

Leven in de armoede van de jaren 50: ‘Er was niks, en toch was ik gelukkig’

Hoe kunnen we omgaan met de nieuwe armoede? De Stentor praat met ouderen en historici over de vraag: wat kunnen we leren van ons verleden? Hoe gingen voorgaande generaties om met armoede, hoe gaan we met minder doen? ,,Een auto, vakantie, uit eten. Het is veel moeilijker te verteren als die dingen verdwijnen.”

24 reacties

 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Beste Sina Hogeboom, u legt mensen woorden in de mond. Nergens staat dat u niet mag genieten. Als het kan, doe het dan. Als het even minder is, probeer je dan aan te passen. Dat het voor jongeren lastig kan zijn heb ik in een vorige reactie genoemd. Dus graag goed lezen.
 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Dus als ik het zo.lees mag je niet genieten in je leven.Wat een gezeur hier.. je moet blij zijn met haast niks.
 • Arend van Faassen

  2 maanden geleden
  MO Vos, mijn overleden oma zou zeggen: in onze tijd had je veel verplichtingen en weinig rechten en was iedereen gelukkig en hielp elkaar. Nu heb je veel rechten en weinig verplichtingen en is iedereen ongelukkig en kan alleen mopperen en ik zeggen.
 • Nt Van Ogtrop

  2 maanden geleden
  Ik heb altijd gezegd : we zijn verwend”. Ik heb AOW ben tevreden met wat ik heb. Ga niet uit ook niet uit eten , heb daar geen behoefte aan . Ben 83 jaar en heb het nog nooit zo goed gehad. Wat ik beter doe dan een ander doordat ik tevreden ben , geen Je moet roeien met de riemen die je hebt en vooral geen schulden maken
 • MO Vos

  2 maanden geleden
  @ M.H van den Berg Mijn overleden oma zal hetzelfde hebben gezegd als u. Kinderen en kleinkinderen allemaal in 1 huis. Allemaal op elkaars lip. Er was niks naar de oorlog. Was een hele moeilijke tijd, volgens haar. Onze kabinet dwingt ons die richting op! Plukken nu de tweeverdieners kaal! Door "ons" geld over te verkwanselen aan vluchtelingen, stikstof en oorlog. Triest! Zijzelf wonen en leven riant. Tja...