Maarten Smit
Volledig scherm
Maarten Smit © privé foto

Maarten (30) spaart 900 euro per maand: ‘Als ik iets koop, dan is het iets wat lang meegaat’

SuperbespaarderSommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer: Maarten Smit (30), voor wie zuinig leven en zuinig op het milieu zijn, hand in hand gaat.

5 reacties

 • Dirk hoekert

  1 jaar geleden
  Frankrijk is minimaal 500 km. Dus 1000 km sowieso. Dat is met een vouwwagen rustig 100 liter brandstof. Met een beetje tol en een koffie bij de pomp ben je al over de 200 kwijt. Dan heb je 100 euro per week te besteden incl. brandstof, staanplaatsen en eten. Is er nooit een journalist die eens zegt: dat kan toch helemaal niet?
 • R. Veldhuis

  1 jaar geleden
  Beste yvonne, Bij 2.490 krijgt u geen toeslagen meer en/of kwijtscheldingen. Maar goed hij spaart 900 samen met het inkomen van zijn vrouw. Verder harrie dat is een beetje oordelend. Het is geen 1970 meer waar je maximaal een kwart van je inkomen kwijt bent aan woonlasten.
 • H. Oosterom

  1 jaar geleden
  R.Hoekstra, er zijn heel veel mensen die met véél minder als 2490 prima rond komen en ook nog wat kunnen sparen. Maar je moet wel kritisch zijn waar je de pecunia aan spendeert. Niet elke week uit eten en clubben bijvoorbeeld....
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  R. Hoekstra, van € 2.490,00 per maand zou ik ruim rond kunnen komen en heel veel geld overhouden. Ik moet het nu doen met de helft. Dat lukt met alleen noodzakelijke dingen (1e levensbehoeften) kopen, alleen kun je daarmee niks / weinig sparen of achter de hand hebben voor onverwachte uitgaven, een keer een extraatje of een keer iets leuks doen.
 • Nieuws Gierig

  1 jaar geleden
  Met zo'n inkomen kan ik wel meer sparen ook! Dit is geen beeld van gemiddeld. Als je moet rondkomen van 2490 euro per maand probeer dat dan maar eens. Huur, gas, elektra, verzekeringen, tel/internet, boodschappen. Geen auto, geen kleding alleen als echt niet anders kan, geen vakanties want met vakantiegeld worden gaten gedicht.