Op je veertigste je hangmat niet meer uit hoeven komen: het is de droom die de Fire-beweging belooft.
Volledig scherm
Op je veertigste je hangmat niet meer uit hoeven komen: het is de droom die de Fire-beweging belooft. © Getty Images/Maskot

Met pensioen op je 40ste zoals de Fire-beweging belooft: ‘Moet je wel 600.000 euro vermogen vergaren’

Fire, Financial Independence Retire Early, wordt steeds populairder, vooral onder jongeren. Maar lang niet iedereen kan op zijn 40ste met pensioen, waarschuwt Marieke Tiesinga, strategisch adviseur maatschappelijke impact bij SNS Bank.

2 reacties

  • Koen Gijsbers

    1 jaar geleden
    Ik ben inmiddels 40 jaar, maar ik denk nog lang niet aan stoppen met werken. Als ik nu zou stoppen met werken, zou ik mij stierlijk vervelen. Dat zal veel jongeren ook gebeuren en dan gaan ze hun geld er door heen draaien. Gevolg: Een paar jaar later geen geld en geen werk. Dus ik raad het ten zeerste af.
  • Melle van der Meulen

    1 jaar geleden
    Toch trappen steeds weer mensen er in. ‘Rendementen torenhoog, op jou 40ste stoppen met werken of op je 30ste al miljonair’. Sprookjes zijn in de Efteling. Deze jonge mensen hebben geen herinneringen aan 2008. Wij wel! Ondanks voorzichtig beleggen, verdampte de helft van ons ingelegde pensioengeld. De directies van de beleggingsmultinationals kochten er hun derde Villa in Spanje mee, behielden die in de crisis en driekwart van de gedupeerden had het nakijken van hun inleg. Nu nog last!