Bitcoin is geen fysieke munt, maar als dat zo was, zou hij er misschien wel zo uitzien.
Volledig scherm
Bitcoin is geen fysieke munt, maar als dat zo was, zou hij er misschien wel zo uitzien. © Reuters

Omhoog en toch weer omlaag: zo wordt de waarde van bitcoin bepaald

Met een paar tweets van Tesla-baas Elon Musk stuitert de koers van de bitcoin op en neer. Musk kondigde onlangs aan dat Tesla geen bitcoin meer als betaalmiddel zal accepteren, omdat de valuta te veel stroom verbruikt: vrijwel direct ging de koers hard onderuit. Hoe komt dit, en hoe wordt de waarde van de bitcoin eigenlijk bepaald?

0 reacties

 1. Mariëtte (59) is permanent op reis: ‘Zodra mijn zoon ging studeren, heb ik alles weggedaan’
  digital nomads

  Mariëtte (59) is permanent op reis: ‘Zodra mijn zoon ging studeren, heb ik alles weggedaan’

  Werken vanaf een tropisch eiland, met laptop én cocktail voor de grijp: nu we dankzij corona steeds meer locatie-onafhankelijk werken, zet de trend van leven als een ‘digitale nomade’ stevig door. Maar is het echt zo idyllisch als het ons, op een regenovergoten dag in Nederland, lijkt? Hoe pakken digital nomads het aan? En hoe regelen zij het financieel? Deze week: Mariëtte van Beek (59), die al sinds 2016 permanent op reis is.
 2. Honderden miljoenen verdiend, maar toch is Britney Spears één van de armsten in Hollywood
  PREMIUM

  Honderden miljoenen verdiend, maar toch is Britney Spears één van de armsten in Hollywood

  Britney Spears (39) is niet van plan om zomaar weg te kwijnen. De popzangeres neemt een nieuwe ‘superadvocaat’ in de arm die ervoor moet zorgen dat er na 13 jaar een einde komt aan het curatorschap van haar vader. Britney wil weer de zeggenschap over haar eigen carrière, persoonlijke leven en ook haar financiën, iets waar de laatste dagen heel wat om te doen is. Zo blijkt Britney volgens zakenblad Forbes de ‘armoedzaaier’ van Hollywood te zijn, met vele miljoenen minder op haar rekening dan haar beroemde collega’s.