Renee van der Elburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Renee van der Elburg. © Arie Kievit

Renee kan geen kronen in haar mond laten zetten omdat het veel te duur is: ‘Kan het niet betalen’

Veel mensen mijden zorg omdat het te duur is, zo signaleert FNV op basis van een enquête. Renee van der Elburg (59) uit Ridderkerk is een van de mensen die zorg mijdt. Haar tandarts adviseert haar kronen, maar daar heeft ze het geld niet voor.

10 reacties

 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Hendrik Willemsen. Ben het helemaal met u eens dat aan een kunstgebit ook nadelen kleven maar als het eigen gebit zo slecht is (dus ook al nadelen heeft) dat er wat moet gebeuren vindt ik het niet logisch dat je terwijl je geen geld hebt kiest voor de duurste optie.
 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Weg met al die dure zorgverzekeraars, het zijn oplichters. Terug naar het ziekenfonds, wat door Den Haag hersteld moet worden.
 • Riet Schut

  2 maanden geleden
  De gemeente kan bijzondere bijstand verlenen voor tandartskosten.
 • Kris Lulofs

  2 maanden geleden
  Persoonlijk vind ik dat tandarts in het basispakket thuis hoort.Maar kronen is een luxe die betaal jezelf.Ik heb 9 kronen mijn vrouw ook zoiets.Kunstgebit zit in het basispakket.Dat is een keuze denk ik dan.Ook niet iedereen rijd in een nieuwe Mercedes-Benz.Ik wel.Maar dat is geluk hebben zegt mijn vrouw.
 • J Verboom

  2 maanden geleden
  Kronen zijn spekkie voor het Bekker van de tandarts, het is tegenwoordig je moet een kroon, o ja je gebit moet ook nog schoongemaakt worden, speciale tandpasta noem maar op. Er wordt er maar een beter van.