Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Richard werkt 32 uur per week, maar kan net als 200.000 anderen nauwelijks rondkomen

Van alle armen in Nederland heeft een op de drie gewoon een baan, maar ondanks dat inkomen kunnen zij amper rondkomen. Met de stijgende prijzen en het uitblijven van koopkrachtgroei vreest het Nibud diepere financiële ellende bij een groeiende groep Nederlanders.

5 reacties

 • willem smalen

  2 maanden geleden
  In ons 'rijke' land zal de 'verstopte' armoede steeds groter worden...
 • Ronald Bos

  2 maanden geleden
  Meneer zou kunnen kijken of hij 40 uur zou kunnen gaan werken. Dan houd hij veel meer over
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Met al die hobby's van onze regering wordt het alleen maar erger... Maar weer een paar ekstra toeslagen erbij...
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Overheid en werkgevers/werkgeversorganisaties werken de ellende in de hand. Lage lonen, meer belasting op voedsel, energie, brandstoffen, stijgende prijzen op allerhande producten, hogere zorgpremies, hoog eigen risico zorgverzekering, hogere huren, hogere drempel toeslagen, verlagen bedrag toeslagen, geen rente meer op je spaarrekening, enz., enz.. De stijging van de (lagere-gemiddelde) lonen en uitkeringen staat in geen verhouding met de alsmaar stijgende kosten van het gewone levensonderhoud
 • roeland saman

  2 maanden geleden
  32 uur?! Ja sorry hoor, je moet er wel wat voor doen; heb jarenlang op 46 uur gezeten en kan het nu wat rustiger aan doen met 42 uur in de week.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  3

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?