Voedingsdeskundige Judith Bukman (midden) geeft instructies in de keuken en helpt zelf ook een handje mee. Rechts staat Joke Arkesteijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Voedingsdeskundige Judith Bukman (midden) geeft instructies in de keuken en helpt zelf ook een handje mee. Rechts staat Joke Arkesteijn. © Fred Leeflang

Voordelig, gezond én lekker eten? Het kan, zo laat Judith zien: ‘Zak chips goedkoper dan appels? Onzin!’

Een avondmaaltijd voor slechts 1,50 euro per persoon? Het kan, zo laat voedingsdeskundige Judith Bukman zien tijdens de workshop ‘Lekker voor Weinig’. ,,Ik krijg vaak te horen dat een zak chips voordeliger is dan een zak appels, maar dat is dus onzin. Het is én niet goedkoper én heel ongezond.”

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.