Studenten Nicky van Beusekom (21) en Twan Brouwer (24) wonen in een appartement met stadsverwarming en moeten naar verwachting 1300 euro bijbetalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten Nicky van Beusekom (21) en Twan Brouwer (24) wonen in een appartement met stadsverwarming en moeten naar verwachting 1300 euro bijbetalen. © Angeliek de Jonge

Deze studenten weten dat het onverantwoord is, maar tóch lenen ze duizenden euro's: ‘De enige optie’

De koopkracht- en energiecrisis stuurt het huishoudboekje van de studenten Nicky (21) en Twan (24) flink in de war. Ze weten dat het onverantwoord is, maar net als talloze andere studenten zien ze geen andere mogelijkheid dan duizenden euro’s lenen. Met angst en beven zien ze uit naar de decembermaand: dan valt de eindafrekening van de energiemaatschappij op de deurmat.

2 reacties

  • Arend van Faassen

    6 dagen geleden
    Toen ik zo oud was studeerde je 's avonds naast je werk op eigen kosten. Als je geluk had mocht je iets voor de belasting aftrekken. Zag je met angst en beven de vakantie tegemoet omdat je je vakantiegeld nodig had voor boeken.
  • G.J. Algra

    7 dagen geleden
    Ook hier lees je weer dat men niet altijd de juiste keuzes maakt. Door deelname aan bestuur kan ze die tijd niet werken. Hij let minder op inkoop dan zou moeten. Daarnaast al 2 de studie.