Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images


Waarom goede voornemens goed zijn voor je gezin: ‘Het versterkt de band tussen ouder en kind’

Welke goede voornemens heb jij voor jouw gezin? Volgens gezinscoaches Linda de Groot en Miriam Bunnig is het heel gezond om het nieuwe jaar met focus te beginnen. Ook als het over de opvoeding gaat. ,,Met het grote plaatje voor ogen maak je heel andere keuzes.’’

 1. Tien procent erbij en dat is terecht, vindt juf Marieke: ‘Nog nooit zo hard gewerkt als afgelopen jaar’
  PREMIUM
  marieke doet pabo

  Tien procent erbij en dat is terecht, vindt juf Marieke: ‘Nog nooit zo hard gewerkt als afgelopen jaar’

  Zestien jaar geleden namen we een tamelijk radicaal besluit. Na een barre winter met een peuter en een baby, waarin ik zo’n beetje iedere zes weken koorts had wegens algehele uitputting, zegde ik mijn vaste baan op en zocht mijn man een baan op fietsafstand van ons huis. We wilden de eerste jaren met onze kinderen niet in gestress en gejakker voorbij laten gaan.
 2. Wat je wel en niet moet doen als nieuwe stiefouder: ‘De kordate, strenge aanpak is dodelijk’
  PREMIUM

  Wat je wel en niet moet doen als nieuwe stiefouder: ‘De kordate, strenge aanpak is dodelijk’

  Een nieuwe partner die al kinderen heeft is niet uitzonderlijk. ,,In het Engels zeggen we blended family, alsof het een kwestie van samensmelten is, maar zo makkelijk is het nooit”, weet Patricia Papernow. Op basis van haar persoonlijke ervaringen en meer dan veertig jaar beroepspraktijk deelt deze Amerikaanse klinisch psycholoog nuttige adviezen voor nieuwe en minder nieuwe samengestelde families.