Columniste Marieke Dubbelman.
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Marieke Dubbelman. © Angliek de Jonge

De scholen gaan weer open! Nooit eerder was Marieke zo blij dat ze zoveel werk voor niks heeft gedaan

marieke doet paboDe roosters voor de lessen en de noodopvang waren allemaal klaar. We schreven een uitgebreide brief voor de ouders met daarin de planning van alle lesstof en de tijden van het online onderwijs. Ook hadden we een mooie lijst met tips gemaakt voor voorspoedig thuisonderwijs zoals: ‘zet een timer voor je kind zodat je zelf ook even een kwartiertje aaneengesloten kunt werken’ of ‘laat het kind op een plekje werken waar geen speelgoed binnen handbereik is’.

 1. Haar vader deed vreselijke dingen met Esther, haar moeder greep niet in: ‘Ze zei dat ik ziek was’
  PREMIUM
  Persoonlijk verhaal

  Haar vader deed vreselijke dingen met Esther, haar moeder greep niet in: ‘Ze zei dat ik ziek was’

  Esther Veerman was nog maar een kleuter toen haar vader zich voor het eerst aan haar vergreep. Het seksueel misbruik ging jarenlang door. Toen ze zelf een baby kreeg verbrak ze alle banden met haar ouders. Maar de pijn blijft en loopt als een rode draad door haar leven heen. ,,’s Nachts gebeurden er dingen, ’s ochtends sta je op en ga je weer naar school.”
 2. Ook Spanje stopt met genderstereotypen in reclame voor kinderspeelgoed: ‘Niet alleen roze voor meisjes’

  Ook Spanje stopt met genderste­reo­ty­pen in reclame voor kinder­speel­goed: ‘Niet alleen roze voor meisjes’

  Spanje wil af van het gebruik van stereotypen in reclame voor kinderspeelgoed. De speelgoedfabrikanten in het land zullen geen advertenties meer maken waarin meisjes bijvoorbeeld alleen met poppen spelen of verzorgende taakjes doen en waarin jongens voor autootjes kiezen. Volgens de Spaanse minister van Consumentenzaken Alberto Garzón moet de reclame van de speelgoedindustrie ‘gelijkwaardiger, meer waarheidsgetrouw en constructiever’ worden.