Annerie Meul uit Eindhoven, dochter van Jan Karbaat, heeft 88 halfbroers en -zussen, en de teller loopt nog steeds.
Volledig scherm
PREMIUM
Annerie Meul uit Eindhoven, dochter van Jan Karbaat, heeft 88 halfbroers en -zussen, en de teller loopt nog steeds. © Kees Martens/DCI Media

Dochter van sjoemelarts is trots: ‘Wij Karbaatjes zijn slim en niet op ons mondje gevallen’

Persoonlijk verhaalAnnerie Meul hoorde vier jaar geleden dat ze een dochter is van ‘spermadokter’ Jan Karbaat, die met zijn eigen zaad heimelijk talloze vrouwen bevruchtte. Inmiddels heeft ze 88 halfbroers en halfzussen op haar teller staan. En die teller loopt nog steeds. Kwaad op haar biologische vader is de Eindhovense niet meer. Integendeel.

 1. Arbaya (37) beviel op Moluks eiland: ‘Ik kreeg een theedoek in mijn mond tijdens het hechten’
  Mijn bevalling

  Arbaya (37) beviel op Moluks eiland: ‘Ik kreeg een theedoek in mijn mond tijdens het hech­ten’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Deze week het verhaal van Arbaya Pattipeiluhu (37) die ongepland beviel op een Moluks eiland zonder stromend water of elektriciteit.
 2. De dood bespreken: ‘Soms is het voor een kind genoeg om te weten dat een tante ze opvangt’

  De dood bespreken: ‘Soms is het voor een kind genoeg om te weten dat een tante ze opvangt’

  In de afgelopen twee jaar zijn veel kinderen meer dan normaal geconfronteerd met de dood; denk aan de Covid-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne. Waar de dood voor de meeste kinderen geen onderwerp van gesprek is, krijgen ze hier nu wel mee te maken via het nieuws, in gesprekken op school of thuis. Dat maakt het belang voor ouders om met hun kroost te praten over de dood des te groter, zegt rouwdeskundige Hanne van Willigenburg.