De Gorgels.
Volledig scherm
De Gorgels. © Uitgeverij Leopold

Een boek voor je kind? Recensent kiest de vier leukste van dit moment

KinderboekenrecensieEen boek voor Sinterklaas, dan geef je een cadeau vol avontuur, spanning, vertier en humor. Kinderboekenrecensent Jaap Friso helpt alle Sinterklazen een handje met vier boekentips voor beginnende lezers. Over een maïskorrel met driftbuien, een razendsnelle jongen en twee cavia’s op avontuur. En het laatste deel van de populaire Gorgels-reeks van Jochem Myjer.

 1. Nina en Suzanne kregen kinderen dankzij zaaddonor Leon. Ze lijken lang niet de enigen. ‘Achteraf gezien heb ik veel rode vlaggen genegeerd’

  Nina en Suzanne kregen kinderen dankzij zaaddonor Leon. Ze lijken lang niet de enigen. ‘Achteraf gezien heb ik veel rode vlaggen genegeerd’

  Nina en Suzanne kregen kinderen dankzij een spermadonor die ze online vonden. Leon heet hij, alhoewel hij meerdere aliassen gebruikte, ontdekken ze. De twee vrouwen komen er dankzij eigen speurwerk en de familie van Leon achter dat er ,,minimaal tachtig vrouwen in Nederland” de afgelopen 14 jaar zwanger van deze spermadonor raakten. Zij delen hun verhaal om zo, misschien, nog meer vrouwen op te sporen die ook kinderen hebben gekregen van Leon.
 2. Kinderboekenrecensent tipt de zes leukste uitgaven voor Kinderboekenweek
  Kinderboekenrecensie

  Kinderboe­ken­re­cen­sent tipt de zes leukste uitgaven voor Kinderboe­ken­week

  ‘Gi-ga-groen, gi-ga-groen. Kom mee naar buiten, er is genoeg te doen’, zingt Kinderen voor Kinderen in het Kinderboekenweeklied. Omdat de Kinderboekenweek, die volgende week woensdag begint, in het teken staat van de natuur, verschijnen er heel veel informatieve kinderboeken over dieren, het bos en het klimaat. Kinderenboekenrecensent Jaap Friso zet interessante uitgaven op een rijtje.