Dankzij de stichting Leergeld, waarvan Carolien Gerritsen voorzitter is en Ton Kwakkernaat secretaris, kunnen veel kinderen met een eigen fiets naar school (de fietsen op de foto zijn geen fietsen die uitgedeeld zijn door de stichting).
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij de stichting Leergeld, waarvan Carolien Gerritsen voorzitter is en Ton Kwakkernaat secretaris, kunnen veel kinderen met een eigen fiets naar school (de fietsen op de foto zijn geen fietsen die uitgedeeld zijn door de stichting). © Rianne den Balvert

Een fiets, een laptop: schoolgaande kinderen kosten geld en daar kun je hulp bij krijgen

Steeds meer ouders vragen om hulp voor het aanschaffen van schoolspullen. Zo kunnen kinderen toch met een eigen fiets en laptop naar school. Maar er zijn zorgen: ,,We vermoeden dat we een aantal kinderen en hun ouders niet bereiken”, zegt Carolien Gerritsen. Zij is voorzitter van de stichting Leergeld.

  1. Hoe de genezingskans van kinderkanker dankzij reclameman Frits (67) enorm steeg
    PREMIUM

    Hoe de genezings­kans van kinderkan­ker dankzij reclameman Frits (67) enorm steeg

    Maar liefst 30 procent van de kinderen met kanker redde het twintig jaar geleden niet. Dat moést anders, vond Frits Hirschstein (67). Hij zegde zijn baan bij een reclamebureau op en richtte stichting KiKa (kinderen kankervrij) op. Twintig jaar later doet hij een stapje terug, maar is hij nog altijd even strijdbaar. ,,Ik streef naar een honderd procent genezingskans voor kinderen met kanker. En dat gaat lukken.”