Medewerkers van de kinderopvang uit Noord-Holland vorige week tijdens een estafettestaking op de Dam. Vandaag is er een landelijke actie
Volledig scherm
Medewerkers van de kinderopvang uit Noord-Holland vorige week tijdens een estafettestaking op de Dam. Vandaag is er een landelijke actie © ANP

Eerste landelijke staking in kinderopvang in twintig jaar, deze locaties doen mee

Vandaag wordt bij 538 kinderopvanglocaties verspreid over het land gestaakt. FNV-leden leggen een hele dag het werk neer, omdat deze vakbond en de werkgevers geen akkoord kunnen bereiken over de aanpak van de werkdruk. 

 1. Illegale adoptie: ‘Dacht mijn hele leven dat ik ongewild was. Nu blijkt dat ik werd gestolen en verkocht’
  PREMIUM

  Illegale adoptie: ‘Dacht mijn hele leven dat ik ongewild was. Nu blijkt dat ik werd gestolen en verkocht’

  Saartje werd als baby gestolen uit een kraamkliniek in Chili. Rani werd als peuter ontvoerd door een non in India. Allebei werden ze daarna voor veel geld verkocht aan een adoptiebureau en naar België gebracht, waar aan hun nietsvermoedende adoptieouders werd verteld dat het om gedumpte kinderen ging. Zowel Saartje als Rani ging als volwassen vrouw op zoek naar haar biologische ouders.
 2. Kinderarts en oprichter alcoholpoli doet dringende oproep aan burgemeester: ‘Maak gebruik van mij’
  PREMIUM

  Kinderarts en oprichter alcoholpo­li doet dringende oproep aan burgemees­ter: ‘Maak gebruik van mij’

  ‘Maak gebruik van mij. Niet alleen voor klinische opvang, maar ook in preventie’. Die dringende oproep legt Nico van der Lely, kinderarts bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis, neer bij burgemeester Bouke Arends van Westland. De oprichter van Nederlands eerste alcoholpoli vreest voor ‘extra hard feesten met veel alcohol’ in de komende tijd, met name door Westlandse minderjarigen.