Getest: dit is de beste 3-in-1 kinderwagen
Wat is de beste 3-in-1 kinderwagen? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
Als je een kinderwagen direct vanaf de geboorte wil gebruiken, heb je een 3-in-1 kinderwagen nodig. Je kunt op de kinderwagen een zitje, een reiswieg of een autostoeltje plaatsen. Zo kun je de wagen gebruiken tot je kindje ongeveer 4 jaar is. Zodra je kindje goed zelfstandig kan zitten, kun je een buggy gebruiken. Een buggy is lichter en compacter, maar biedt ook minder steun en comfort dan een 3-in-1 kinderwagen.
De Consumentenbond test kinderwagens en buggy’s op onder meer veiligheid, gebruiksgemak, besturen en rijden. In totaal zijn er ruim 80 kinderwagens en buggy’s getest die op dit moment redelijk tot goed verkrijgbaar zijn.
Bij de ruim 40 geteste kinderwagens binnen de categorie ‘3-in-1’ komt een kinderwagen van Nuna als beste uit de test. Een kinderwagen van Maxi-Cosi is de beste koop.
Beste uit de test: Nuna Mixx Next
Richtprijs: 850 euro
Testoordeel: 8,6
Gewicht kinderwagen: 13,1 kg
Vooruitkijkend: Ja
Achteruitkijkend: Ja
Bekijk de specificaties
Bekijk alle geteste 3-in-1 kinderwagens
Kies de beste kinderwagen voor je kind
De Nuna Mixx Next is een uitstekende kinderwagen die je wat langer kunt blijven gebruiken dan gemiddeld. Namelijk tot je kind ongeveer 22 kilo weegt (ongeveer 4 à 5 jaar oud).
De Mixx Next rijdt soepel over alle verschillende soorten ondergronden. De vering is erg goed, waardoor hij geen enkele moeite heeft met hobbels en ruw terrein. En ook het draaien en sturen gaat eenvoudig en voelt soepel. De draaicirkel is klein. En niet onbelangrijk: de kinderwagen slaagt voor alle veiligheidstests.
De wagen is op veel gebieden ook comfortabel en makkelijk in het gebruik. Je kind vastgespen werkt eenvoudig en je kunt alle riempjes makkelijk verstellen. Het zitje heeft voldoende voering, waardoor het comfortabel aanvoelt voor je kind. De duwstang is instelbaar en ook geschikt voor langere mensen. Wel kan de minimale lengte nog wat aan de hoge kant zijn voor kleinere mensen.
Hij heeft maar enkele minpuntjes. De wagen is met 13 kilo wat zwaar en neemt ingeklapt aardig wat ruimte in. Uitklappen gaat stroef en kost best wat kracht. En als laatste is het zitje voor kinderen tot 1 jaar net iets te lang en zit de voetensteun iets te laag.
Beste koop: Maxi-Cosi Adorra 2.0
Prijs: 449 euro
Testoordeel: 8,2
Gewicht kinderwagen: 12 kg
Vooruitkijkend: Ja
Achteruitkijkend: Ja
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste 3-in-1 kinderwagens
Kies de beste kinderwagen voor je kind
De Maxi-Cosi Andorra 2.0 heeft op dit moment de beste prijs-kwaliteitverhouding. Net als de Nuna is hij te gebruiken tot je kind ongeveer 22 kilo weegt. Wat opvalt is dat het zitje extra hoog zit, waardoor je minder hoeft te bukken.
Het is een prima kinderwagen die prettig rijdt en stuurt. Hij haalt het niet bij de Nuna, maar desondanks rijdt hij makkelijk en soepel over alle verschillende soorten ondergronden. Hij is ook prettig in het gebruik. Inklappen en uitklappen gaat eenvoudig en ook het verstellen van de gordels werkt makkelijk.
Net als de Nuna heeft deze Maxi-Cosi maar weinig minpunten. Het zitje is wat te groot voor kinderen tot 1 jaar. De kinderwagen is wat te zwaar en omvangrijk om prettig in het openbaar vervoer te gebruiken. En de duwstang kun je uitschuiven tot maximaal 105 cm. Dat is wat te kort als je zelf wat langer bent.
Verantwoording
In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.
De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.
Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is het product met het beste testoordeel, dat goed verkrijgbaar is. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
De genoemde prijs van een product is de laagste winkelprijs van dit moment voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar prijzen kunnen per dag verschillen. Als er geen recente winkelprijs bekend is, wordt de richtprijs genoemd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Slaapdeskundige: ‘Bedtijd om half acht is fijn voor ouders, maar kijk wat bij je kind past’
Ouders van een kind dat moeilijk slaapt, zijn het online vast wel eens tegengekomen: het advies om melatonine te gebruiken, speciaal voor kinderen. Hierdoor zou je kind makkelijker inslapen en beter doorslapen. Maar wat is melatonine eigenlijk? En is het gevaarlijk voor je kind? Slaapdeskundige Stephanie Molenaar legt uit wat melatonine kán doen. -
Kinderboekenrecensie
Lezen maar: dit zijn de spannendste jeugdboeken van 2023
Als je broer is verongelukt maar je denkt hem toch nog te kunnen redden. Het is te lezen in een spannend boek van Mirjam Mous, met als opvallend en dubbelzinnige titel: ‘Otis’ redding’. De auteur verdiepte zich in de wereld van urban explorers, die als hobby verlaten gebouwen bezoeken om er foto’s te maken. Jeugdboekenrecensent Jaap Friso bespreekt ‘Otis’ redding’ en nog twee spannende boeken die geschikt zijn voor kinderen van twaalf jaar en ouder. -
PREMIUM
Belgisch donorkind wint rechtszaak tegen arts die ‘verkeerd’ zaad inbracht bij moeder
Een 39-jarige Vlaming ontdekte vier jaar geleden via een dna-databank dat hij ergens een halfbroer had rondlopen, en dat zijn wettelijke vader niet zijn biologische was. De dertiger spande een proces aan tegen de arts die in de jaren 80 ‘verkeerd’ zaad zou hebben gebruikt bij de inseminatie van z’n moeder en kreeg gelijk. Eindelijk erkenning, aldus de man, al maakt hij zich ook zorgen over lotgenoten. ,,Wat als dit in het Sint-Jan ziekenhuis vaker gebeurde?” -
kinderboekenrecensie
De avontuurlijkste kinderboeken voor in de kerstvakantie
Van een vriendschap met een ijsbeer tot aan het vinden van een medaillon met een geheime code: kinderboekenrecensent Jaap Friso las een paar avontuurlijke kinderboeken die heel geschikt zijn voor in de kerstvakantie. Op de valreep ontdekte hij een van de mooiste boeken van het jaar. De zoon van de berentemmer, over een jongen die aan de armoede ontsnapt als blijkt dat hij schaakpartijen uit zijn hoofd na kan spelen. -
PREMIUM6
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen.
-
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
-
-
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
PREMIUM
Babybullshit: deze wetenschapper onderzoekt de raarste fabeltjes
Géén ui eten als de baby krampjes heeft. Elk kind kost jou als moeder een tand en de placenta opeten zorgt voor spoedig herstel. Gaat je bullshitradar al rinkelen? Wetenschappelijk onderzoeker Jojanneke Bastiaansen factcheckt in haar boek Baby Bullshit bizarre en hardnekkige fabeltjes. “Baat het niet schaadt het niet gaat niet altijd op. Soms schaadt het wel.”