Mevrouw Guus de Lange.
Volledig scherm
PREMIUM
Mevrouw Guus de Lange. © Jan de Groen

Guus gaf 44 kinderen fijn thuis: ‘’s Nachts gebeld worden en uur later was er een kindje’

Ze werd in de buurt ‘de vrouw met de kinderwagen’ genoemd: Guus de Lange. Elke keer lag er een ander kindje in. Een pleegkindje. In totaal ving ze er in dertig jaar met haar man Hans maar liefst 44 op. Twee jaar geleden vonden ze het tijd voor hun pensioen en stopten ze er mee. Lang heeft Hans er niet van kunnen genieten; afgelopen augustus overleed hij. Nu zit Guus alleen, met haar hond Japie. ,,Die stilte om me heen: dat is wel even wennen.”

1 reactie

 • M. Van Vilsteren

  3 maanden geleden
  Groot respect voor deze twee mooie mensen die al deze kinderen met veel liefde en aandacht hebben opgevangen. Heel mooi dat er nog steeds contact is met een aantal pleegkinderen, dan ziet ze hoe het hen is vergaan in hun verdere leven.
 1. Marieke heeft zes nagels met met pikzwarte randjes en weet nu dat ze écht juf is: ‘Ja, dat hoort erbij’
  PREMIUM
  MARIEKE DOET PABO

  Marieke heeft zes nagels met met pikzwarte randjes en weet nu dat ze écht juf is: ‘Ja, dat hoort erbij’

  Het was vrijdagmiddag en ik had mijn handen even ten ruste gelegd op de houten tafel in de teamkamer. Tot mijn schrik moest ik concluderen dat ik met deze vingers eigenlijk niet met goed fatsoen een graai in de chipsbak kon doen. Hoewel ik mijn nagels altijd kort houd en de lesdag een korte was geweest, telde ik zeker zes nagels met pikzwarte rouwrandjes.
  Utrecht